| Yazar |
Mesaj |
khalkedonian
Royal Üye

|
|
Arkadaşlar forumu araştırdım, fanatik bölümüne baktım ama milli futbol takımımızı yorumlayacağımız ve tartışacağımız bir başlığa rastlayamadım. Ben bugün konuyla ilgili bir başlık açıyorum. Bundan sonra sizlerde uygun görür ve katılımlarınızla bu başlığı sahiplenirseniz tıpkı FB, BJK, GS başlıkları gibi kalıcı ve uzun ömürlü bir başlığımız olur.
Böylelikle avrupa ve dünya kupalarının oynanacağı zaman dilimlerinde ; eğer ülkemiz o turnuvaya iştirak etme hakkını elde etmişse turnuvanın adıyla, örneğin Euro 2008 diye değil de bu başlık altında yaparız yorum ve tartışmalarımızı. Ayrıca milli takımımızın avrupa ve dünya şampiyonalarına iştirak edebilmek için mücadele verdiği grup eleme maçlarını ve özel milli maçlarıda bu başlıkta değerlendirebiliriz.
Evet özetlemeye çalıştım bu başlığı açma sebebimi. Sanırım ne kastetiğim anlaşılmıştır. Ben şimdi maçla ilgili bir teknik analiz yapmadan kestirmeden sıradan vatandaşlarımızın içinden gelen hisleri yazıya dökerek ilk yorumu yapıyorum. Ulan nasıl yenemedik şu Belçika'yı.
|
|
|
|
En son khalkedonian tarafından Per 11 Eyl, 2008 10:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi.
|
|
 |
    |
 |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
| evet baslıgı actıgın cok ıyı olmus...1-1 beraberligin oldugu bı gecede olsa olsun iyi olacagız ınsallah...genclerın takıma eklenmesı motıvasyon eksıklıgı en buyuk etken..yoksa bızden kalıtelı olmadıkları uluorta acık..yeni maçlarda başarılar...
|
|
|
|
 |
    |
 |
khalkedonian
Royal Üye

|
|
| Teşekkürler Şalamar dostum. Aslında dün karar vermiştim bu başlığı açmaya fakat dün gece unutuvermişim. Evet berabere kaldığımız bir gün açmış oldum başlığı ama çok güzel başarıları bu başlık altında kutlayacağımızı ümit ediyorum.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
turkish_tickling
Royal Üye

|
|
diliyorum ve umuyorum ki bu başlık güzel kutlamalara sahne olsun gururlanan insanlar ile dolsun .. 1-1 e de şu yorumu yapiim yazık oldu belçikayı gayette rahat bi şekilde geçebilirdik biraz daha kassaydık ..
|
|
|
|
_________________ ölümüne fetişist ölümüne şeboist..
|
|
 |
      |
 |
FlashFetis
Royal Üye

|
|
| Kesinlikle yazık oldu, Semih biraz gününde olsa, emre gibi bir adam bu takımda olmasa, takım biraz Arda'ya ayak uydurmaya çalışsa fark atardık. Ama yinede ümitliyim... Başlıkda hayırlı olsun...
|
|
|
|
_________________ Öldürün beni!!!
|
|
 |
     |
 |
ayrancili
Fetişist

|
|
| milli takım klüp takımı deilki hemn onlardan galibiyet serisi bekleyelm. herseye ramn belcika macındaki futbol ve futbolcularn istegi beni yeteri kadar memnun etti. ayrıca ispanyanın kücük ülkelerin deplasmanlarında kayıp yasayacagını düşünüorm. dısarıda belcikayı yenip içeride ispanyayıda yenrsk grubun favorisi durumuna gelirz. unutmayalmki, sezon basındayz ve futbolcular hala hazır dgil. birz beklemelyz. takım yerine oturdugunda neler yapabilcemizi seyrettik. sunuda sölemedn edemiecm, kim ne derse desn Ermenistan dünya üzerinde iki ülkeye zor bi deplasman olabilr birincisi TÜRKİYE ikincisi Azerbaycan ve biz kanatimce o deplasmandan 3 puanla ayrıldk. bunun yetnmeyip galibiyeti tebrk edecegine futbolu yalnzca eleştiri penceresi olark gören kesnlikle sahadaki futbola yorum yapmayan oyuncularn ve teknik ekibin duyguları üzerine yorumdan ve eleştiridende ileri giderek hakaret boytlarına varan sözler sarf eden basın bugünkü sonucun tek sorumlusudr.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
mephistophelique
Usta Yazar

|
|
kimler için bu zamana kadar ne acı yorumlar yapıldır. örn: hakan şükür'ün torinolu şaban yakıştırması gibi.
emre nasıl emreyken gökteyse şimdide hak ettiği yerdedir bence. dünkü maçta tuncay'ın sakatlanma nedeni bile bu adam. dün penaltıyı bile ucu ucuna atabildi. zaten atamasaydı bugün emre belözoğlu adında biri var-dı diye konuşacaktık.
|
|
|
|
 |
     |
 |
khalkedonian
Royal Üye

|
|
Penaltı Mephistohelique'nin dediği gibi ucu ucuna gol oldu. Kaleci topu çelebilirdi pekala. Ama şans işte golle sonuçlandı. Bizim için iyide oldu tabii.
Oyuna gelecek olursak söyleceğim ilk şey Belçika'nın bu maçta beraberliğe oynayarak tamamen kendi sahasına kapanıp, olursa kontrataklarla bir şeyler yapmaya çalışmayı planladığıdır. Türk milli takımının tutukluğuda buna eklenince Belçika'nın işi çok daha kolaylaştı.
Bir düşünün oyunun 70 dakikası Belçika yarı alanında olduğu halde adamlar sadece 1 gol yediler. O golde penaltıdan malum. Bizim verilmeyen golümüzdeki hakemin vermiş olduğu ofayt kararıysa kesinlikle doğruydu.
Anlamsız bir şekilde telaş yaptık dün gece. Sürekli hava toplarıyla zorladık rakip kaleyi ama amacımıza ulaşamadık bir türlü. Tuncay gibi önemli bir oyuncunun henüz ilk 15 dakika dolmadan yaşadığı talihsiz sakatlıkta takımın moralini ve oyun disiplinini bozdu bariz bir şekilde.
Grubumuzda Bosna Hersek Estonya'yı 7-0 mağlup etmiş. Son avrupa şampiyonu ve grubumuzun favorisi İspanya'da tve'den özetlerini izlediğim kadarıyla antrenman havasında geçen bir maçtan sonra kendini fazla zorlamadan zayıf rakibi Ermenistan'ı 4-0'la geçmiş.
Grupta işimiz pek kolay olmayacak gibi açıkçası. Ama ne Euro 2000'e, ne World Cup 2002'ye, nede Euro 2008'e grup maçlarında çok başarılı bir performans sergileyerek rahat rahat gitmemiştik.
2000 avrupa şampiyonası ve 2002 dünya kupasına play- off sonucunda katıldık. Son Euro 2008'eyse yine zoru zoruna gidebildik. Diyeceğim şu ki; bizim milli takım grup eleme maçlarında çok istikrarsız bir tablo çiziyor. Bir bakıyorsunuz muhteşem oynuyor, Yunanistan'ı deplasmanda 4-1 yeniyor. Ama yine bir bakıyorsunuz ki Malta ve Moldova'ya yenilmekten kurtulmuş ve Bosna Hersek'e yenilmiş.
Bu seferde sanırım öncekilerden farksız olacak gibi. Kazanmamız gereken bir maçta gruptaki en önemli rakibimiz gibi görünen Belçika'ya evimizde çok önemli bir puan verdik. Ama son günlerin moda tabiriyle bu hamur daha çok su kaldırır. Yani daha işin başında sayılırız. Bu grupta çok büyük sürprizler yaşanacak gibi görünüyor. Belçika'nın ve bizim Bosna Hersek'le oynayacağımız maçlar, İspanya'nın Belçika, Bosna Hersek ve Türkiye'yle yapacağı maçlar var daha önümüzde. Grupta her türlü gelişme yaşanabilir ve tüm iddialı ülkelerin planları altüst olabilir. Ama yegane güvencemiz milli takımımızın oldukça güçlü bir takım olduğu ve gününde olursa çok muhteşem performanslar sergilediği. Ne diyelim artık hayırlısı olsun.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
canadianfb
Usta Yazar

|
|
| güzel fikir valla başlığı açmakla çok iyi etmişsin khalkedonian ellerine sağlık..
|
|
|
|
_________________ when you see this house rocking, don't bother knocking, come on in...
|
|
 |
    |
 |
Tom Ford
Royal Üye

|
|
cok iyi olmus basligin acilmasi......ama insallah bu baslik altinda yorum yaparken renklerimizi ikinci plana atabiliriz.....yoksa olmaz......milli takim basligi bu baslik cunku.........ortamdan da gordugumuz gibi bircok yorum ve elstri yazili ve gorsel basinda milli takim uzerinden degil de klup takimlari uzerinden yapiliyor......milli takim olarak degil de fener gs besiktas olarak sanki......ozellikle isme ozel yorumlar elestriler...........terim olsun topcular olsun........
uzunun kisasi bu baslik insallah bunlardan uzak olur...ve huzurlu...ve mantikli olur............tarafsiz olur.....olmasi gerektigi gibi...............
|
|
|
|
_________________ .....Heaven won't take me and hell's afraid I'll take over.....
|
|
 |
    |
 |
khalkedonian
Royal Üye

|
|
Evet F.Bahçeli yada Beşiktaş'lı bir futbolcuya sevmiyoruz yada bizim takımımızda oynamıyor diye fanatikçe veryansın etmemek gerekir. Şimdi forumu takip eden herkes biliyor ki ben Fenerbahçeliyim. Fatih Terim Galatasaray'ın sembol olmuş bir ismi. Ben onu eleştirdiğim zaman kimse Fatih Hoca'nın GS'li kimliğinden dolayı onu eleştirdiğimi ve beğenmediğimi sanmasın lütfen.
Benim GS'li arkadaşlarım vardır. G.Saray'a asla bir kin ve düşmanlık beslemiyorum. Hiç bir sağlıklı Fenerbahçeli'ninde beslememesi gerekir. Tabii aynı sağlıklı tutum karşı taraftanda beklenir.
Gelelim Fatih Terim'e. Fatih Hoca bir zamanlar benim en beğendiğim teknik adamlardan biriydi. Üstüne üstlük aynı zamanda hemşerimde. Adana insanın tipik özelliklerini yansıttığını, dobra, yerine göre asi ve kabadayı, yerine görede mert bir kişiliği olduğunu düşünüyordum.
Hatta Fenerbahçe'nin başında görmek istiyordum kendisini bir aralar. Öyle ya Mustafa Denizli bile geçmişti başımıza. Fatih Terim'in nesi eksikti. Ama 3 yıl önceki İsviçre maçındaki tavırları, bir teknik adamdan ziyade sokak serserilerini andıran davranışları ve krizi idare etmesini beceremeyip yangına körükle gitmesi gözümdeki değerini düşürmüştü. Osman Tanburacı tarzını sevdiğim bir insan değildir. Ancak Fatih Hoca'nın ona söylediği sözler tek kelimeyle terbiyesizce ve aşağılıkça.
Türk futboluna ne kadar büyük ve hakkı ödenmeyecek katkılar sunmuş olursa olsun kendisini edep çerçevesinde eleştiren bir spor yazarının annesine, sülalesine hakaret etmeye hakkı olamaz.
Belçika milli takımın hocasıyla maç boyu bir sinir harbi içerisindeydi. Tüm dünyada artık iyice adı çıktı. Gereksiz tavırlarıyla her milli maçtan evvel ortamı ve futbolcuları geriyor ve bunun zararıda takıma ve ülkeye oluyor. Bence bu saatten sonra Fatih Terim milli takımın başında kalmamalıdır.
|
|
|
|
En son khalkedonian tarafından Cum 12 Eyl, 2008 08:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
|
|
 |
    |
 |
ayrancili
Fetişist

|
|
| khalkedonian bnde aslnda emre hakkında yorm yapmktan kacınmıstm takım fanatizmi konusnda insanlardan ön yargı almamak için. yukarıda söyledigmn hala arkasındaym. önemli bir mac öncesinde belliki 11 de oynıyack olan futbolcumuz emre belözogluna hakaret etmk alcakca bi harekettir. ben tirkiyede bazı şeylerin farkına varana kadr antepten istanbul'a istanbuldan yozgat'a yozgattan erzuruma kadar galatasaray maclarına gittim. emre belözoglunu su anda ne kadar sevebilcemi anlayabilmişnzdr herlde. ama söz konusu milli takım olunca renkler ve tutkular tek oluyo.üzerine basa basa sölemk gerekio ki emre jubilesini yapana kadr milli takımda oynayack gibi. bunu bile bile ve önemli bi rakibmzle oynanack mactn cok kısa süre önce göründügü oynadıgı kadryla olmasada görndügü kdaarylada takımn önemli isimi olack olan emre hakkında bu denli agır konsmak yalnz emreyi degil emrenin fb'den takım arkadaslarını sonrada tüm takımı bi sekilde etkileyecktir. torinolu şaban demiş yukarıdaki bi arkadasımz. aslında bu durum eleştirilerin ne kadr yersiz oldugunu göstermzmi sizcede? hakan şükür su anda türkiye liglerinin en golcü futbolcusu. öte yandan kendisi emre hakkındaki eleştirisinde cokda haklıdır. oynadıgı oyun ve tutumları konusunda cok haklıdır. ama söz konusu ne sarı lacivert bi forma nede sarı kırmızı bi forma. söz konusu kırmızı beyaz bir kutsallıktır. bence onu tasıyanada saygılı olmalıyz. kısacası bu tür eleştiriler illaki olacksa 90 dk. sonlarında olmalıdır.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
FlashFetis
Royal Üye

|
|
| Fatih Hoca benim içinde bu yaptığıyla tam bir hayal kırıklığı oldu. Çok üzüldüm açıkcası... Maça gelince... Maçta beni takımdan çok Selçuk Yula kanser etti... Adam resmen tüm milletin önüne Çağlar'ı attı... Çağlar kötü'de oynamadı... Ayrıca yerine oynayan Hakan Balta'da rakibi bindirme manyağı yapan biri değildi ki bu kadar üstüne gitti çocuğun, sağ tarafta Gökhan ve Kazım hiçbirşey yapmadılar ses yok... Tarafsız bir yorumculuk yapamadı... Mehmet Topuz hiçbirşey yapmadı ona ses çıkarmadı... Milli maçı yorumlayacak kişi böyle olmamalı... Zaten maçta yırtınan bir tek Arda çarptı gözüme; Kazım'da gününde olsa farklı olurdu maç; Emre'nin artık bu takımda bu haliyle oynamaması gerektiğini düşünüyorum; önce fizik olarak değil kafa olarak rahatsızlığını atmalı üstünden; kavgayı bırakmalı
|
|
|
|
_________________ Öldürün beni!!!
|
|
 |
     |
 |
ayrancili
Fetişist

|
|
| oooooooo tabiki dünün en büyk hatası selcuk yulaydı tabikide. nası unutabilirm onu. penaltıdan golü attıgımızda oyuncu deişkligi hakkımızın bitmiş olmasına ragmen kendisi yeni sezonun ilk gafını yapark şimdi fatih hocadan taze kan bekliorm diyerk bu maca aslında ne kadar yakısıksız bi isim oldugunu gösterdi. flash fetishin bahsettigi konular dısında bu enstantane onun macla ne kadr alakalı oldugunun göstergesi olmakla berabr tv ler basındaki insanlarıda ciledn cıkarmıstır. milli macların tek isimi vardır ÖMER ÜRÜNDÜL fakat işini layıgı ile yapan tek isim RIDVAN DİLMENDİR... RIDVAN NİSTELROOY derim gerisi vız gelir derim...
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Tom Ford
Royal Üye

|
|
ridvan da bazen yanli yoruma kactigi icin sevmezdi gsli arkadaslarim.....ama lig tvden gs yada fener maci yorumlarken yada baska bi yerden yanliya kacabilirde,milli macta olmaz bence.....olsa bile benim gordugum rahatsiz etme degerlerini cok altinda.......ayrica isi bilerek yorum yapiyor gercekte ridvan.....bos konusmuyor......butun bildigim gordugum seyleri soyleyip ustune bide mantiksiz sacmalamalar yapip yorum yaptim zannetmiyor.............
bu arada bana gore turk futbol basininda bir adam var o da can bartu.......keske o yorumlasa....benim yorumlarini okudugm tek adam diyebilirim.......kansiz degil,zavalli degil,kompleksl degil,torpilli degil,zamaninin baltasi simdinin ahkam keseni degil,ayagi topa degmedigi halde ahkam kesip beni hasta edenelrden degil,kro degil,mafya bozuntusu degil,butun maclari evinden izeleyip bide beyinsizce bunu ovup onun ustune yorum yapanlardan degil.......ene onemlisi ustunde takimin gomlegi olmadan yorum yapan bi adam.........
bi tane sinyor bana gore........her yerde gormek isterim.........
|
|
|
|
_________________ .....Heaven won't take me and hell's afraid I'll take over.....
|
|
 |
    |
 |
|
|