| Yazar |
Mesaj |
çılgın
Royal Üye

|
|
| zombinin ne demek olduğunu mu soruyorsun???????????????
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
ayaküstü27
Acemi

|
|
| evet hocam ne demek zombi ben bilmiyorum
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
çılgın
Royal Üye

|
|
| hollywood zombisi oldukca asina oldugumuz bir kavramdir. normal bir insan ölür, sonra yasarken sahip oldugu bilincten farkli bir bir bilincle dirilir. ve bu farkli bilinc genelde siddet egilimlidir. bazilari bu farkli bilinci bilincsizlik olarak da algilarlar. yani hollywood zombisi aslinda bilincini yitirmis ama hareket kabiliyetine sahip insan bedenidir. aslinda bu tam olarak dogru degildir. otomatik ve siddet egilimli hayvani turden davranislar sergilese de, hollywood zombisinin, amacli davranislar sergiledigi icin belli bir bilince sahip oldugu dusunulmelidir. fakat bu tabi ki yasayan insanlarin sahip oldugu farkındaligi icermeyen bir bilinctir.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
çılgın
Royal Üye

|
|
| felsefi zombiye gelince, filozoflarin ozellikle zihin felsefesi ile ugrasan filozoflarin pek sevdigi bir kavramdir zombi. felsefi literaturde zombi bilinci olmayan ama disaridan davranislari itibariyle bilinc yoklugunun farkedilemedigi bir varlik turudur. yani normal insanla ayni davranislari sergilemektedir zombi. fakat ic taraftan "bos" tur. normal insan kirmizi bir nesneye baktiginda zihninde kirmizilik imgesi olusurken, felsefi zombide hic bir sey olusmamaktadir. cunku zihin bombostur. ote taraftan zombinin eline igne batirdiginizda o da "auv" diye bagiracak, hatta "su an aci cekiyorum" cumlesini kuracaktir. fakat bunlari otomatik yapacaktir, cunku ic taraftan aslinda hic bir sey hissetmemektedir. filozoflar'in hollywood'a özenerek neden kendilerine has boyle bir zombi kavrami uretmis olmalarina gelince, onlar icin esas olan bilincin ne oldugunun anlasilmasidir. zombi kavrami da bu anlamda bilinci anlamak icin yapilan dusunce deneylerinin vazgecilmez bir unsurudur.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
çılgın
Royal Üye

|
|
| kısacası oldukten sonra da yuruyebilen insanlara verilen isim.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
FlashFetis
Royal Üye

|
|
| Valla müthiş açıklamışsın, holivud için manasını biliyordum ama felsefi yönünü bilmiyordum, çok sağol...
|
|
|
|
_________________ Öldürün beni!!!
|
|
 |
     |
 |
ayaküstü27
Acemi

|
|
 |
    |
 |
abbas

Acemi

|
|
| yenı uyeyım nsl foto eklıoz arkadaslar yardımcı olun
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
pinogyo
Tecrübeli

|
|
| dostum ////hesabınız//// yazan bolume gir sayfanın ustunde ordan aşşa doru in gorursun.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
paspas87
Usta Yazar

|
|
| harbiden guzel sahneymiş ama bu tarz bilmedigimiz daha cok sahne oldugu ıcın pekte uzulmedım yani:)
|
|
|
|
_________________ Just Trample
|
|
 |
     |
 |
feetçi
Tecrübeli

|
|
| kublai dediği gibi hongkong,çin, japon, tayvan yapımı bir film kızın anlına kağıt yapıştırınca duruyordu asansörde olay şöyle gerçekleşiyor adam kızla asönsörde karşılaşıyor kız adama ayağını uzaltıp ayak parmaklarımı em diyor adam kızın ayağındaki babet türü ayakabıyı çıkarıp zorlada olsa emeye başlıyor kız soruyor tadı güzelmi diye adam ekşimsi bir suratla güzel diyor şimdi bilen varmı filmi
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
feetçi
Tecrübeli

|
|
| FİLİMİN NE YAPIMI OLDUĞUNU TAM BİLMİYORUM AMA OYUNCULARIN HEPSİ UZAK DOĞULU
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Bekff
Royal Üye

|
|
| çılgın demiş ki: | | shawn of the dead" ingiliz yapımıdır.madem zombilerden gidiyoruz fido adındaki zombi filmini tavsiye ederim..zombileri tasmalayıp köle uşak vs vs kullanıyor insanlar.küçücük kız çocuklı bile tasmayla zombi dolaştırıyor... |
buda güzelmiş...
|
|
|
|
_________________ NO COMMENT...
|
|
 |
       |
 |
Shaban
Acemi

|
|
Beyler Fido'yu izledim merak edip, hiç öyle fetish falan bi film degil, çok dandik bir komedi mi artık ne desem öyle bir filmdi. Bence zaman kaybetmeyin derim.
Carrie Ann Moss oynuyor (yanlış yazdım muhtemelen adını, matrixdeki Trinity diyeyim daha açık olur)
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
çılgın
Royal Üye

|
|
| Shaban demiş ki: | Beyler Fido'yu izledim merak edip, hiç öyle fetish falan bi film degil, çok dandik bir komedi mi artık ne desem öyle bir filmdi. Bence zaman kaybetmeyin derim.
Carrie Ann Moss oynuyor (yanlış yazdım muhtemelen adını, matrixdeki Trinity diyeyim daha açık olur) |
fetish filmi mi diyen oldu ki...zombi filmi diye bahsedildi ve şöyle şöyle görüntüler var dendi...
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|