|
|
 |
|
 |
|
 |
| |
| Yazar |
Mesaj |
MONTAIGNE

Tecrübeli

|
|
BDSM de kimliğini kabul etmiş,hakim olan her kişi sadece özel yaşam alanın da değil hayatının bir çok dönemin de ve anın da bu hakim ve etken tarafını ortaya koyar.Elbette ki bunun sınırını ayarlamak,insanlarla diyaloga girdiğin de ona göre sınırlı üslup takınmak,karşısına çıkan her bireyi,potansiyel köle görüp master kimliğini ortaya çıkararak iletişim kurmamak gerekir.Her ne kadar bunun doğruluğuna inansak ve bunu her ilişkimize lanse etsek de,içimizdeki efendi kimliğimiz bir şekil de bizleri dürter.
BDSM içerisin de her ilişkinin,o ilişkiyi yaşayan efendi-kölesi ile zevk ve fantezileri farklılık gösterebilir.Şahsen kölem dediğim kişi benim için özel olduğu gibi benimle yaşayacağı her an da özeldir.Oldum olası asla yaşadığım ilişkilerimin üçüncü kişilerin bilmesi gerekliliğine karşı olmuşumdur.Kölem ile yaşadıklarım,onunla paylaştıklarım sadece belirli bir mekan onunla benim aram da özel ve gizli olarak saklı kalmıştır.BDSM nin hayatın her anın da yaşanabilirliğine inanmadığım gibi,yaşanmasının da gerek olduğunu düşünmüyorum.Köleyi teşhir etmek,köleyi başka kişiler ile paylaşmak,onu diğer efendilere sunmak gibi (bana göre etik değildir) yaklaşım ve zevkler bana hiç bir zaman uygun gelmediği gibi,ilişkim içersinde de asla olmamıştır.Tabi bu yön de zevk ve fantezisi olanlara her hangi bir şekil de yargılama yapmıyorum,kişilerin zevkleri ve tercihleri kendi tekelindedir.Her iki taraf rıza ile bu ilişkinin temelini atmışsa,(ki koşul budur “her iki tarafın rızası ile”) diğer kişilerin sadece böyle bir ilişkiyi eleştirme hakkı vardır.
Bana göre efendi-köle ilişkisinin yaşam alanı sadece dört duvar arasında olmalıdır.Elebette ki o duvarların arasında da köle,kendisinin bir efendinin himayesin de olduğunu,asla ve kati suretle tek başına hiçbir karar alamayacağını iyi bilir.Tabii ki yaşam alanın da yaşanan BDSM ilişkisi dışarıya yansımaz.Dışarıya yansıması sınırlı yaptırımlarla mümkün olmalıdır.Köleyi dışarı da tasma takıp gezdirmek,onu her ortam da teşhir etmek bana göre uygun bir davranış değildir.Her türlü teşhiri ve bunun gibi bir çok etkiyi köleye bire bir yaşadığımız ortak yaşam alanın da yapılması daha uygun bir davranıştır.
Bana göre BDSM yaşam alanları ve zamanı her yer olmamalıdır.Köleme verdiğim değer ve önem ile beraber,yaşadığım ilişkinin de değerini düşündüğüm de bunun böyle olması gerektiğine inanıyorum.Köle her daim,efendisine olduğunu bilip,ruhunu ve bedenini ve de tüm haklarını seve seve teslim ettiği efendisine ait oluşunu asla unutmamalı,efendi de kölesi ile yaşayacağı özel anları nerde ve ne zaman yaşanması gerektiğini bilmeli.
Benim şahsi fikrim,BDSM hayatın her anın da ve her yer de köleyi sınırsızca kullanıp yaşanmamalı.Kimi zaman ve mekanlarda yaşanabilecek sınır oluşturulmalı.
Elbette “ben kölemi 7/24 her mekan da ve zaman da kullanırım” diyen de vardır.Onlara da saygı duyuyoruz.
|
|
|
|
_________________ noble insurgente
|
|
 |
     |
 |
ruj_ruj
Faneti Lady

|
|
Bdsm yaşamadıgım halde felsefesini inceleyen bir insanım
|
|
|
|
_________________ Sevgi emekmiş,
Emek ise vazgeçmeyecek kadar,
Ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş...
Can YüceL
|
|
 |
    |
 |
Parox
Site Admin

|
|
Ben her nekadar bir köle nin sinirsiz kullanilmamasi felsefesini (SSC) desteklemesem bile BDSM`in sadece dört duvar arasi yasanmasi gerektigini uygun bulmuyorum. Fakat uygun bulmuyorum derken tasmayi boynuna takip kölemi tabi ulu ortada gestirecek degilim
Baskasina kölemin köle oldugunu his ettirtmem ve kimseye karsi kücültmem. Fakat seans icinde bir alisveris yapmanin, yemeye gitmenin ve ezmenin zevki bambaska oluyor. Giyim altinda bondage tasimasi, yada memesinde mandali gezmesi nebilim baska bir sekilde aci cekerken bunu sadece benim bilmem bana cok etkiliyici geliyor. Düsünsenize arkadan kelepceler taktiniz ve üzerindeki ceket sadece o ellerdeki demirleri gizliyor. Heycan, zevk ve atesli duygular ortaya cikiyor.
Ama bunlarin disinda yazilariniza kesinlikle katiliyorum.
|
|
|
|

|
|
 |
         |
 |
MONTAIGNE

Tecrübeli

|
|
Parox,o değerli yorumunu eksik etmediğin için teşekkür ederim.
Eminim ki bu konuyu karşılıklı konuşuyo olsak,tamamen aynı fikir de olacağız.Yazı yolu ile anlatımlar da muhakkak bazı ifadeler anlam kazanmıyo.
Yolumuz farklı,ama aynı sonuca ulaşıyoruz
|
|
|
|
_________________ noble insurgente
|
|
 |
     |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
| |
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti gönderemezsiniz Bu forumdan eklenti indiremezsiniz
|
|
|
 |
|
 |
Tüm saatler GMT +2 Saat
|
|
|