|
|
 |
| |
| Yazar |
Mesaj |
belloni
Fetişist

|
|
"Dünya Sağlık Örgütü, hala her 5 kadından birinin, 15 yaşından önce cinsel şiddet kurbanı olduğunu açıkladı."
Bugün Eğitim-Sen'in bugün için hazırladığı broşürde yukarıda yazılan yazıyı gördükçe hemen burası aklıma geldi.
Şiddet, Eziklik, Eşitsizlik..
Kadın hala sadece bir cinsel obje ..
Kadın hala suskun ..
Kadın hala dayak yiyor..
Kadın hala ağlıyor ..
Kadın hala töre cinayetine ugruyor ..
Kadın hala başörtüsüyle kapı dışarı ediliyor ..
Kadın hala ana oluyor ama erkek cocuk dogurmadıgı için yüzüne bakılmıyor ..
Kadın hala yalnız ..
Evet arkadaşlar burda benim değil de beylerden birinin bu konuyu açmasını ne kadar isterdim. Sorunlarımızdan en büyüğü olan Kadın hala sadece cinsel obje.. sebebiyle her ne kadar ona itaat edecek insanlar bulunsada fetiş dünyasında , Kadınların önemli oldugu bir sitede bugünün önemi için hiç bir yazı yok. Sadece üzüldüm
|
|
|
|
_________________ Finally, I got it .. Just left my behind =)
En son belloni tarafından Cmt 08 Mar, 2008 01:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
|
|
 |
      |
 |
Coolpowers
Strateji/Ar-Ge

|
|
Kadın bu yukarıda saydıklarından hiçbiri değil, çünkü senin bu yazdıklarını düşünen ya da kabul eden şahıs insan değil hayvan bile olamaz. O bahsettiğin yazıya gelince, daha 48 dakka olmuş 8 Mart'a gireli belki de o yüzden daha başlık açılmamıştır =) Ben şimdidennn bütünnn bayanlarınnn Kadınlar Gününü kutlarımmm ama diğer yandan böyle günleri hediye sektörünün marketting amaçlı provokasyonları olarak görüp sizi bir gün değil de hergün hatırlamayı tercih ederim.
Ayrıca umarım yukarıda, Belloni'nin örnek gösterdiği bu örümceklenmiş mantalitelerin sonuçları en yakın zamanda yok olur..ama malesef şimdilik pek ümitli değilim, çünkü ben bunun nedenlerini sadece eğitime bağlamıyorum, özellikle aile içi şiddet eğitimli hatta yüksek öğrenim görmüş ailelerde de yaşanıor ve bunların birçok nedenleri var, sosyal çevresindeki eziklik duygusu, ya da küçüklüğünde ailesinden böyle görmesi, ya da birşeyleri kanıtlama çabası..vs bu yüzden de bu gibi şahısların, bu hareketleri için de bir erkek olarak, siz bayanlardan özür dilemeyi kendime bir borç biliyorum. Düşüncelerimi tam olarak toparlayamadım ama işin özünde sizlerin bu gününü en içten dileklerimle kutlamak istedim.
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
belloni
Fetişist

|
|
Nihayetinde saniyemizin garantisini veremediğimiz bir dünyada 48 dknın önemi çok büyük olsa gerek. Neysem evet maalesef durum şu anda bundan ibaret şu anda kadınların en muzdarip oldugu iki durum var arkadaşlar biri aile içi şiddet diğeri ise töre gibi saçma sapan kanunu kendilerinin yazdığı bir kaç gerizekalının olusturdugu kurallar toplulugu..
Ne yazık ki hala genç yaşta evlenen kızlarımız mevcut ülkemizde. Doğuda 12 yaşta daha evliliği bileğine takılan bir kaç bilezikten ibaret bilen kız çocuklarımız evlendirilmekte , üstlerine yaşlarının aksine bir çok yük bindirilip üstüne üstlük dayak yemektedir.
Ümitsizim ben cp'nin de dediği gibi bu iş sosyo kültürel bir mevzu eğitimle ilgili değil. En eğitimli insan bile bazen canileşip eşine şiddet uygulayabiliyor. Ben çaresiz kalmış bir kaç düşünceden ibaret girdim bu güne. Seneyede kadınların bu vahim durumunun çok farklı olmayacagından neredeyse emin gibiyim..
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Bekff
Royal Üye

|
|
Ben böyle bir günü kadınları sorunları üstüne değil de kadınların kendine ayırabileceği bir gün olarak kutlanmasından yanayım... Zira 364 gün kadınların bu sorunları tartışılmakta... Bu günde önemli olan kadınların bu günü kendilerine ayırmaları ve bu tür sorunlardan kurtulmalıdır... Cool dayağın çözümü eğitim ama erkeklere değil bayanlara eğitim... Bayanların dayağa katlanıyor çünkü ekonomik özgürlükleri yok... Neyse dediğim gibi bugün bu sorunlardan kurtulalım...
Tüm Kadınların Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun...
Bu arada konuyu daha 8 Mart'ın ilk dakikalarında açmışsın ve erkeklerden beklerdim demişsin, sanki şey gibi geldi böyle akşama kadar beklemiş dayanamamış sen açmışsın gibi Ama bence konuyu açman çok güzel olmuş, böyle bir konuyu açmakta bayanlara yakışırdı... Tekrardan kadınlar gününüz kutlu olsun...
|
|
|
|
_________________ NO COMMENT...
|
|
 |
       |
 |
LADY SADE
Tecrübeli

|
|
Kadınlar..... Kadınlar .....
Önünde diz çöküp ruhunuzu kanatlandırmak için varlıgında var oldugunuz Kadınlar...
Size hizmeti ile gururlanıp,şehvetinde erkekliğnizin en uç noktalarını yaşatan Kadınlar....
"İşte bugün hayatın vazgeçıilmez diger yarısı olan Kadınların günü.. 8 Mart Kadınlar Günü
Başkasının hayatını kendi hayatından daha fazla önemseyen tek canlı, insan türünün dişileridir…
Çocukları için her şeyi yapabilen kadındır. Onları herkesten daha fazla seven yine kadındır. Onları hep özleyen,hep koruyan ve hep seven yine kadındır. Çocuğu için hayatındaki her şeyden vazgeçebilecek olan yine kadındır. Anne olma şansını elde eden canlıdır kadın. Bu yüzden erkekten farklıdır, hem de çok farklıdır. Üstelik farklı olmak zorundadır.
Kırılgandır, alıngandır, sevgi doludur, kucağını açacağı çocuklar için yumuşacıktır ve bu özellikler ona kas gücü olmasa bile ruh gücü yaratmaktadır.
Kadın namustur, ancak kimilerine göre aptal olduğundan, namusunu bile başka erkekler korur. Üstelik bir kadının namusu tüm ailenin hatta bütün hısım akrabanın namusudur, bu yüzden kolaylıkla öldürülebilir. Bir kadının yaşayacağına çoğu zaman erkekler karar verir.
"Karı" olan hep kadındır. Kısa adı hizmetkâr bile olabilir. Bugün büyük şehirler de dâhil, üstelik sadece varoşlarda bile değil, kocalar karılarına “Tuz getir!” “Şuradan suyu uzat” “Fazla konuşma” diye hitap edebilmekte, bundan bir rahatsızlık duymamakla birlikte, haklarını olduğunu bile düşünmekte ve başka bir kadının karşısında dünyanın en nazik erkeği olabilmektedirler. Bunu sağlayan kadının “Karı” sıfatıdır. Erkekler sadece bu sebepten bile kadınlara çok şey borçludur.
Kadın dünyanın birçok yerinde satılabilir, dövülebilir, alınabilir, görücüye çıkartılabilir ve bunda sonra da verilebilir. Kocaya verilip verilmemesi bile bir erkeğin iki dudağının arasındadır… Koca karısını tepe tepe kullanabilir.
Kadın, daha kadınlıktan çok uzakken bile hep boyun eğmeye alıştırılır. Erkek kardeşlere, babalara, dedelere, amcalara… Hatta en önemli hakkı olan eğitimi bile yine erkekler tarafından elinden alınabilir. Bunda hiçbir sakınca görülmez, çünkü “Yüce Erkek Divanı” onun dünyaya sadece kendilerine hizmet etmek ve çocuk doğurup çamaşır yıkamak için geldiğini şiddetle savunur ve öğretir. Eğitim görmeyen kadın kocaya verilir ya da başka bir deyişle kadını birisi alıverir. Kadın ya verilmekte ya da alınmaktadır. Kaçan kızlar kötü kızlardır her zaman ve büyük çoğunlukla kaçmak bile hayatlarını düzeltmez. Kadın öyle bir eğitime tabi tutulur ki, hayatının en genç, en verimli dönemlerinde kabak oyar, patates haşlar ve sık sık doğum yapar. Kendisi de hayatın bundan ibaret olduğunu kanıksar…
Haydi diyelim ki kadın eğitim gördü, kültür onda, bilgi onda, tecrübe onda, ancak evde en az onun kadar tecrübeli koca, tavrını değiştirir mi dersiniz? Hayır! O ne olursa olsun kadındır. Kocasından daha zeki, daha akıllı, daha başarılı ve daha yetenekli olsa da kadındır. Geride durmalı ve her başarılı erkeğin ardındaki yerini almalıdır.
Biz kadınlara hep idare etmek öğretilir. Erkek kardeşimizi bizden büyük olsun olmasın idare ederiz, babamızı da, sonra da kocamızı… Hepimizin ağzında aynı laf vardır, “Kadın idare eder ne yapacaksın?” Bu taktik bizim için evrensel bir öğretidir. Neredeyse bizi istemeyen bir erkekle evli kalabilmek için bile didinir dururuz. Duymazdan ve görmezden gelmek bizim ana görevimizdir. Hayatımda hiç depresyona giren erkek görmedim, girmiyorlar diye söylemiyorum ama gireni görmedim. Kadınların ise hayat arkadaşı depresyon neredeyse… Başta da söyledim ya, bizim kaslarımız zayıf ama dünyayı devirecek hormonlara sahibiz. Ancak o hormonlar yüzünden hep biz devriliyoruz.
İnandınız mı yazdıklarıma, benimle aynı fikirde misiniz bilmiyorum ama biz kadınlara ve bu yazıyı okuyan ve gerçekten anlayan siz erkeklere birkaç görev düşüyor.
Kızlarımıza ezilmeyi, idare etmeyi, sağır, dilsiz ve kör rolü yapmayı, sürekli affetmeyi değil, fikirlerini, duygularını ve isteklerini özgürce ifade edebilme yeteneğini kazandırmamız şarttır artık! Biz satılamayız, verilemeyiz, alınamayız. Biz özgür ülkelerde köle olamayız biz istersek ruhumuzun kölesi olup zevkimizi yaşarız
Bu da değil aslında söylemek istediğim…
Kızımıza kadın değil, oglumuza erkek degil önce insan olduğunu ögretmemiz lazım.
Yinede Günümüz Kutlu Olsun Sevgili Kadınlarımız
|
|
|
|
_________________ Sınırların sınır olmaktan çıkıp gerçek oldugu an,
Ruhunun ruhuma DİZ ÇÖKTÜĞÜ ANDIR..!!!!!
|
|
 |
     |
 |
turkish_tickling
Royal Üye

|
|
ewet bellonican yaa 48 dakka ewet saniyelerin bile milyonlarca olasılık içerdiği bir dünyada yaşıyoruz haklısın ama bahçeliden ewe dönmek emin ol 48 dakkadan çok sürüyo ...
şimdi öncelikle bütün bayanların dünya bayanlar gününü kutlarım ...
ama şu unutulmamalı ki bu dünya kadınlar günü yada anneler günü babalar günü vs vs günler tamamen sembol yani sorunlar için yaklaşılması gereken bir gün olduğunu düüşünmüyorum ..bekff e katılıyorum bu gün sadece kadınların kendilerine ayırabileceği toplaşıp eğlenebileceği yada o tip bir gün olmalı ...
eğitim sorunu ve sosyokültürel eksiklikler sadece 8 martta değil her gün sorun edilmeli ki bir çözüm aransın .. o dayak yemekte olan kadınlarımızın çoğunun şikayeti yok bile .. işte acı olan budur abi.. eğitim diyoruz ewet doğru bu sadece erkekler ve kadınlar için değil herkes için geçerli olmalı
örnek bir cocuğun gözlerinin önünde annesini döven bir baba ( hernekadar kötü bir adam olsa da ) sonuçta bir örnektir sonra gelde o çocuğa dayağın kötü bişey olduğunu anlat ...
nese uzattım gene diyeceğim kısaca herşeyin başı eğitim diyoruz ya hani .. harbiden öle
|
|
|
|
_________________ ölümüne fetişist ölümüne şeboist..
|
|
 |
      |
 |
ruj_ruj
Faneti Lady

|
|
| belloni demiş ki: | "Dünya Sağlık Örgütü, hala her 5 kadından birinin, 15 yaşından önce cinsel şiddet kurbanı olduğunu açıkladı."
Bugün Eğitim-Sen'in bugün için hazırladığı broşürde yukarıda yazılan yazıyı gördükçe hemen burası aklıma geldi.
Şiddet, Eziklik, Eşitsizlik..
Kadın hala sadece bir cinsel obje ..
Kadın hala suskun ..
Kadın hala dayak yiyor..
Kadın hala ağlıyor ..
Kadın hala töre cinayetine ugruyor ..
Kadın hala başörtüsüyle kapı dışarı ediliyor ..
Kadın hala ana oluyor ama erkek cocuk dogurmadıgı için yüzüne bakılmıyor ..
Kadın hala yalnız ..
Evet arkadaşlar burda benim değil de beylerden birinin bu konuyu açmasını ne kadar isterdim. Sorunlarımızdan en büyüğü olan Kadın hala sadece cinsel obje.. sebebiyle her ne kadar ona itaat edecek insanlar bulunsada fetiş dünyasında , Kadınların önemli oldugu bir sitede bugünün önemi için hiç bir yazı yok. Sadece üzüldüm | Ben de kimin aklına gelecekte Kadınlar günümüzü kutlayacak diye merak ediyordum....Valla Bellonican bu tip sitelerde ki saygıyı ben kadına saygı olarak almıyorum.Buralardaki saygı kendi fantazılarıne saygıdır.Gerçek saygı duymak onemli.Kadınlar günümüzü kutladıgınız için teşekkürler.....Bende bütün kadınların Kadınlar gününü kutlarım.....Hepinizin saglıklı saglam güçlü olmanızı dilerim......
|
|
|
|
_________________ Sevgi emekmiş,
Emek ise vazgeçmeyecek kadar,
Ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş...
Can YüceL
|
|
 |
    |
 |
ruj_ruj
Faneti Lady

|
|
| iki kere yolamışım.....özür.....
|
|
|
|
Can YüceL
|
|
 |
    |
 |
ruj_ruj
Faneti Lady

|
|
| LADY SADE demiş ki: |
Bu da değil aslında söylemek istediğim…
Kızımıza kadın değil, oglumuza erkek degil önce insan olduğunu ögretmemiz lazım.
z | Sana katılıyorum layd Sade.......Özelikle insanlıgı ögretmemiz gerektigine......Yalnız çocugumuza degıl erişkinlerede ögretmek gerekir ...Zararın neresinden dönerlerse o kardır.......Sizin ve bütün kadınlarında kadınlar günü kutlu olsun.......
|
|
|
|
Can YüceL
|
|
 |
    |
 |
aatg2000
Royal Üye

|
|
Biraz geç oldu sanirim kusura bakmayin....
|
|
|
|
_________________ * www.ESKIJI.info *
|
|
 |
      |
 |
belloni
Fetişist

|
|
| Bekff demiş ki: | | Ben böyle bir günü kadınları sorunları üstüne değil de kadınların kendine ayırabileceği bir gün olarak kutlanmasından yanayım... |
Çok dogru dedin bekff'cim , normal günleri bugünden ayıran takvim sayfasının haricinde farklı bir kaç bir şey yapmış olsam da içimdeki mutlulukvari hissi, haberlerle su dakka bozmuş olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Düşenebiliomusun 2007 adli sicil kaydına göre iç anadolu, güneydogu anadolu ve dogu anadoluda 1 sene içerisinde tam 241 kadın töre cinayetinden öldürülmüş. Elimde değil üzülüyorum.
| Lady Sade demiş ki: | | Kızımıza kadın değil, oglumuza erkek degil önce insan olduğunu ögretmemiz lazım. |
Kesinlikle haklısınız tabi kıza kadın olmadıgını , oglana erkek olmadıgını herseyden önce insan oldugunu ögretmek yine biz kadınların işi. İşte burada bekff'in dedigi gibi eğitim lazım. Neyi nasıl ögretmek ? ve herşeyden önemlisi insana deger vermeği , insana insan gibi davranmayı öğretmek için kesinlikle eğitim ...
| turkish_tickling demiş ki: | | o dayak yemekte olan kadınlarımızın çoğunun şikayeti yok bile .. |
İşte canım tickling kadın için eğitim , kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi bu yüzden hayati önem taşıyor. Çok düşündüm sanırım Doğu'daki kızlarımızın okutulmaması "namus" kavramından çok buraya delalet ediyor. Kız çocugu okutulmadıkçe erkeğine muhtaç bırakılıyor. Muhtaç olunca da koşulsuz kabullenme ihtimali doğuyor haliyle..
| ruj_ruj demiş ki: | | Valla Bellonican bu tip sitelerde ki saygıyı ben kadına saygı olarak almıyorum.Buralardaki saygı kendi fantazılarıne saygıdır. |
Ruj'cum evet ayrı bir sorun daha senin bahsettigin.. Kadın , fantazi başlayıp bitinceye kadar ki süreç içerisinde değerli. Eğer böyle değil diyebilen samimi bay'lar varsa forumda inanın çok sevinirim..
| aatg2000 demiş ki: | | Biraz geç oldu sanirim kusura bakmayin.... |
Ne demek tatlı resmin için kendi adıma teşekkür ederim ..
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Coolpowers
Strateji/Ar-Ge

|
|
| Ben Ruj Hanım ve Belloni'ye şu noktada katılmıyorum, bu tür sitelerde Kadınlara olan saygı erkeklerin fantazilerinin bittiği yerde bitmiyor, ya da kendi fantazilerine saygı değil, en azından bunu genellememek lazım, ben hayatımda her zaman genellemeye karşı çıktım, burda da çıkarım, özellikle şahsım adıma konuşmam gerekirse, ben sizin yukarıda tasvir ettiğiniz erkek grubuna girmiyorum, herkese hakettiği saygıyı gösteririm çünkü böyle ufak detaylar benim için çok önemlidir. Ama diğer yandan sizin tasvir ettiğiniz insanların da mevcudiyetini asla reddedemem.
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
ruj_ruj
Faneti Lady

|
|
| Coolpowers demiş ki: | | Ben Ruj Hanım ve Belloni'ye şu noktada katılmıyorum, bu tür sitelerde Kadınlara olan saygı erkeklerin fantazilerinin bittiği yerde bitmiyor, ya da kendi fantazilerine saygı değil, en azından bunu genellememek lazım, ben hayatımda her zaman genellemeye karşı çıktım, burda da çıkarım, özellikle şahsım adıma konuşmam gerekirse, ben sizin yukarıda tasvir ettiğiniz erkek grubuna girmiyorum, herkese hakettiği saygıyı gösteririm çünkü böyle ufak detaylar benim için çok önemlidir. Ama diğer yandan sizin tasvir ettiğiniz insanların da mevcudiyetini asla reddedemem. | Kesinlikle üzerine alınma......Senin gibi degerli çok arkadaşım var bu tip sitelerde hiç birinizi o kefeye koymadım ama sende biliyorsun dedigim tiplerde epey var....Zaten yolladıkları msjlardan da bu çok kolay anlaşılıyor......Yüzdeye vurursak..Bizler bir avuç kadın grubuyuz haklarımıza sahip çıkan.Bizler hem kadın olarak hem ınsan olarak saygıyı elde etmiş kadınlarız......Ne kadın ne erkek önce insan olmamız önemli......İnsan olduktan sonra gerisi gelir zaten......Sevgiler.....
|
|
|
|
Can YüceL
|
|
 |
    |
 |
ruj_ruj
Faneti Lady

|
|
| aatg2000 demiş ki: | Biraz geç oldu sanirim kusura bakmayin....
| Teşekkürler zarif hediyen için.....
|
|
|
|
Can YüceL
|
|
 |
    |
 |
ruj_ruj
Faneti Lady

|
|
Biz kadınların fotografı....... Kadınlar gününde erkekler hediyem......
[
|
|
|
|
Can YüceL
|
|
 |
    |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
| |
Sayfa: 1, 2 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti gönderemezsiniz Bu forumdan eklenti indiremezsiniz
|
|
|
 |
|
 |
Tüm saatler GMT +2 Saat
|