Faneti DergiManken olmak istiyorumFetis KlipFaneti Lady
FeetLoves - BDSMTurk - Beraberlik - Falaka - Fetish WebDesign

Portal
 Forum  •   Chat  •  Arama  •  Seçenekler  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Oturum Aç
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
Dexter
Royal Üye
Royal Üye

france.gif
MesajTarih: Pzr 19 Ağu, 2007 13:36  Mesaj konusu:  Les Ideés sur la Ciné Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Sinema, Lumiere Kardeşler’in modern dünyaya hediyesi.. Tabii çağdaşları arasında farklı isimler farklı adlarla benzer işlevleri olan makineler tasarlamışlarsa da en çok tanınan onlar.. Tabii teknik açıdan, ve sanatsal bir konuda yazarken açıkçası o teknikle olan zorunlu bağı hep göz ardı etmek isterim.. Ya berbat bir sanatçı olurdu benden ya da yeni bir Dali, Guggenheim, Lynch, etc.. Evet, ben şu aykırı çocukları kendime idol edinen aykırı özentilerinden biriyim belki de ya da aykırının sözlükteki karşılığı.. Başka bir “Ya hep ya hiç” uzantısı daha işte..

Bir filmi hiç eğlenmek için seyredemedim, sanat eğlendirmez gibi mazoşist bir anlayışa sahibim.. Sanat ayrıca halk için de değildir, halk için yapılan sanat yaşamaz zaten, onunla birlikte tarihe gömülmeye mahkumdur.. Düşünmek ve düşünmeyi sevmek gibi aptalca alışkanlıklarım da yok değildir.. Misal, çok dağınık yazmaya başladığımı düşünüyorum şimdi de..

Hayatın her alanında zeka parıltıları görmek istediğim için sinemada da bön bön kendine baktırıp, ağlatan-zırlatan filmleri de oldum olası da sevememişimdir, ama güldürme konusunda bu tavrım yok, bilirim ki düşünebilen birini güldürmek en zor işlerden biridir.. Nefret listemin 1 numarasına Çağan Irmak işte bu yüzden oturdu, salya-sümük ağlatan, mükemmel ajitasyon filmi Babam ve Oğlum ile bu harikulade ödülü alıverdi işte.. Çoğunluğun hoşuna giden her ne varsa mutlaka sakatlığı olduğunu düşünürüm zaten..

Gelecek yazımda vereceğim favori listemde çok seyredilen filmler bulmak zorlaşacaktır sizin açınızdan tam da bu sebeple.. Daha önce çekilen hikayeleri, bol pazarlama sosu ve popüler isimlerle çekmek hiç de matah bir şey olmasa gerek.. “Existenz” filmini seyretmeden “Matrix” serisi çok matah gelebilir mesela, (www.imdb.com sitesinde Existenz filminin altındaki ilk yorumun da benle aynı fikirde olması beni sevindirdi açıkçası) Hıristiyanlık ikonları ile süslü, paranormalite klişelerinin havada uçuştuğu şu üçleme.. Keanu Reeves aka Official Super-Hero ile teenage yaşlarımın son aşkı Jude Law’u mukayese dahi etmem.. Tabii Hollywood onu da metamorfoza soktu, I love you no more, Jude..

Scene kavramı dışındaki planı görebilmek bahsedeceğim şey.. Ve evet burada ilk anlamı ile kullanılmıştır bu kelime.. Yönetmenin bize gösterdiği, kameranın çekebildiği yerin dışında filmi bütünleyen şey bu.. Pi filminde mesela Max Cohen’in yan dairesinde, Max’ın devrimsel çalışmalarını yaparken umarsızca kopan kıskançlık kavgası, bu değil midir aslında o sahneyi tamamlayan.. Ya da aynı filmde Sol’un yazılmış ama perdeye aktarılmamış geçmişi Max ile olan konuşmalarını tamamlayan şey değil midir?

Stay tuned for Dex- Top Movies and Dex- Shiny Directors .

Balık Cinsiyet:Bay Domuz ÇevrimdışıDexter kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNMICQ
GladnesS
Uyarı : 1
Royal Üye
Royal Üye

turkey.gif
MesajTarih: Pzr 19 Ağu, 2007 16:28  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Güzel bir yazı Dexter... Thumbup

Sana katıldığım bir çok şey var...en önemlisi...bencede...; "Sanat, sanat içindir" ...Halk için yapılanı... sanat ticaretidir...para kazanır....kazandırır...sonra söner...

galiba yazının özüde buydu?

Oğlak Cinsiyet:Bay At ÇevrimdışıGladnesS kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Şalamar 24
Royal Üye
Royal Üye

turkey.gif
MesajTarih: Pts 20 Ağu, 2007 01:50  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

güzel seyler yazmıs guzel konuya degınmıssın.. ben sınema yonuyle ılgılı bır yorum yapmak ıstıyorum..son zamanlarda cekılen yerel sınemaların sanat ve sanatcıyla ne kadar ozdeslestıgı tartısmaya acık bır konu...ama turk sınamasının son zamanlardakı buyuk cıkısıda yenılır yutulur cınsten degıl hanı...ulkesının kendı cektıgı fılımlerı en cok ızleyen ulke olarak ılk sıradayız...bu yuzden tebrık etmek lazım..ama bıraz daha kendımız olabılsek...cok ıyı yerlere gelebılecegımızden hıc suphem yoktur...

SONSUZLUK NOTALARINDA ALEMLERE İŞARETİM.........

Yay Cinsiyet:Bay Sıçan GizliŞalamar 24 kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Dexter
Royal Üye
Royal Üye

france.gif
MesajTarih: Pts 20 Ağu, 2007 21:48  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Gladness; güzel sözlerin için teşekkürler.. Ama aslında belirtmek stediğim ana başlıklardan biri idi söylediklerin.. Wink Ancak sözlerin gayet düşüncemin paralelinde yer almakta..

Shalamar; Ben son zamanlarda Türk sinemasının kalite yönünden değil de kantite ( quantity) yönünden geliştiğini düşünüyorum.. Yoksa Türk-Alman - Japon vs. önemli değil, yeter ki insanlar kaliteli film seyretme alışkanlığı edinsin..

Kendimiz olurken de dünyayı anlamayı ıskalamamamız lazım.. Fatih Akin ne kadar ''biz'' ne kadar ''Alaman'' ama kimse adamın yaptığı işlere birşey söyleyemez.. Çünkü adam Türk-Alamancı-Alman kültür çatışması üzerinden ajitasyon yapmıyor, çatır çatır insana dair filmler çekiyor.. O yüzden o büyük yönetmen..

Balık Cinsiyet:Bay Domuz ÇevrimdışıDexter kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNMICQ
Mesajları göster:      

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz

Tüm saatler GMT +2 Saat

RSS Feed - RSS Feed 5
RSS Album Feed - Archive

Copyright Faneti.net 1997-2008 - powered by Feetloves.com
| Oriental Girl | AbsoluteFetish | Feetloves | Faneti | Fetish Chat |
| Tanışalım | BDSM Turkey | BDSM Chat | Fetish & BDSM Search Engine |
| Falaka | MasterDaPain | Sallenaz | Parox Zone | Bastinado Portal | Türkçe Blogs |