| Yazar |
Mesaj |
terlikci2002
Royal Üye

|
|
 |
    |
 |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
| guzel bı paylasım olmus teskkurler
|
|
|
|
 |
    |
 |
xman
Tecrübeli

|
|
| hadi gücü yeten varsa gelipte alsın bakalım bu tapuyu.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
elevit610
Tecrübeli

|
|
teşekkürler terlikçi kardeş
gücü yeten varsa buyursun görelim bakalım kimmiş
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
cajolerus
Super Moderator

|
|
| Çok güzel bir paylaşım olmuş. Fakat, alıyorlar yavaş yavaş farkında bile değiliz arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
GladnesS
Royal Üye

|
|
Parsel...parsel satılıyor, vatanımın şehit kanlarıyla sulanmış toprakları...
akdeniz...Antalya.......Almanların olmak üzere neredeyse...Artık o bölgede ki bir çok otel ve işletme Almanların...
Her şeyimiz bu Abd güdümlü hükümet tarafından özelleştirildi...yer altı kaynaklarımızı bizim topraklarımızdan onlar çıkarıyor...ve bize satıyorlar...
yabancı ortağı olmayan Türk bankası kalmadı neredeyse (ziraat bankası hariç) Büyük holdinglerimiz desen...keza aynı...hepsinde yabancı ortak...hepsinde yabancı parmak...
Şunu bilmenizi isterim...; Osmanlı İmparatorluğunun çökmesindeki temel neden...Yabancı sermaye ve peşkeş çekilen vatan topraklarımızdır...Tarih tekerrür mü ediyor yoksa ne? Cumhuriyetimizi kurtaracak başka bir Atatürkümüz de yok artık maalesef...
Bizleri kurtaracak şeyler; onun bıraktığı inkilaplar ...devrimler...ve sağduyularımız...sanırım ?
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
cajolerus
Super Moderator

|
|
| Ne güzel bir yorum yapmışsın GladnesS. Aynen katılıyorum yazdıklarına. Vatan millet sakarya yerine gerçekleri görerek adımlarımızı ona göre atmalıyız diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
| gladness ben sızler kadar karamsar dusunmuyorum dunyanın hıcbıryerınde yabancı sermayeye topragı satılmamıs ulke yoktur kaldıkı bu ulkede yabancı sermayenın varlıgı xıx yuzyıldan berı baslamıs ve suruyor. Ülkemızdekı sanayı onların denetımı altında baslamıs sımdıkı geldıgımız donemde bugunku mılletımız bundan nıye bu kadar fazla gocunmaya basladı anlamıs degılım..O zaman yabancı sermaye yokmuydu kardesım.Unutmayınızkı yıne xıx yuzyıl ıle ıstanbul ve cevresınde yıne yabancı sermaye ortaklıkları ıle sanayılaesme hareketlerı basladı sevgılı arkadaslarım acaba o zamandan berı nıye gocunmuyorduk sorabılırmıyım.eger amerıkadan bugun yer altı kaynaklarımızı cıkarmak ıcın ızın alıyorsak bunu bu hukumete degılde o gun o kagıda ımza atan sahsıyetlere sormamız lazımdır sevgılı arkadaslar . .Son hukumet goreve geldıgı zaman ulkenın ekonomık durumu ortadaydı herhalde bır sıhırlı degnekle kaynak bulunamayacagına gore bır seylerın satılarak kaynak saglanması ve ulkenın dogrultulması gerekırdı tam manasıyla oldumu olmadı ama olacaktır ınancım tam(ınanmamız lazım baska caremız yok cunku ıstıkrar lazım).o zaman bugun bu kaynaklarımız topraklarımız satılıyorsaa onu o gun borc batagına ulkeyı surukluyen sahsıyetlere oyu verırken dusunecektık aksı halde bugun ıste boyle kendımızı yerızz saygılar...........
|
|
|
|
 |
    |
 |
footrunner
Royal Üye

|
|
Gladness'a katılmamak elde değil..
Benim düşüncem millet şuanda at koştururken biz deveye biniyoruz, bir de devemizi sakatlamaya çalışıyoruz. Zaten deveyle gidiyoruz, tamam atlara yetişemeyeceğiz ama bırakın da diğer develer bizi geçmesin!
Diğer ülkelerle her konuda yarışmak ve en iyisi olmaya çalışmak dururken biz hala içimizdeki sorunları çözmekle vakit kaybediyoruz. Atatürk bize hiçbir milletin sahip olamayacağı kadar hızlı ve kaliteli reformları hediye etmiş, biz ise şimdi onları silmeye uğraşıyoruz. Hangi millet vardır ki çağdaş reformlara kavuşmuşken onları kaybetmek için yarışa girsin?
Ülkemizin parsel parsel satılması konusunda Gladness çok güzel yorumlar yapmış.Ben o konuya girip uzatmak istemiyorum.
Her ulus hakettiği şekilde yönetilir!
K. Atatürk
Bugün Almanya, Japonya ve Ingiltere gibi ülkeler bizden ilerdeyse yöneticilerini doğru insanlardan seçtikleri içindir. Bizim durumumuz malum. Biz bunu hakettik arkadaşlar! Geçmiş olsun..
|
|
|
|

|
|
 |
    |
 |
fetiville
Usta Yazar

|
|
| bizim kuş adasında sitede nadiren türk var o da bizim aileyle karşı komşu adamların savaşmaya ihtiyacı kalmıcak direk alıolar ilerde hadi olum biz buraya para bastık yalllah dicekler
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Andreas89
Tecrübeli

|
|
Tüm Dünya'da böyle arkadaşlar.Panik yapmayın.Almanya'da pek çok vatandaşımız var.Bunların çoğu mal mülk sahibi hatta bir kısmı fabrikatör.Bunlar Almanya'yı satın alabilirler mi?Alamazlar.Aynı şekilde onlarda bizi alamazlar.Küreselleşme denen bir süreç yaşıyoruz sevsek de sevmesek de.Bir ülkenin toprağını almak farklı o ülkede arsa,villa almak farklı.Paranız olsa sizde Miami'de veya İspanya'da bir villa almaz mısınız?Elbette alırsınız.
Şöyle bir düşünün kullandığımız tüm elektronik eşyalar,otomobiller Amerikan veya Avrupa menşeili.A.B.D ülkemizde(dünyada da) sırf Cola Cola'dan dünyaları kazanıyor.Kazandıkları bu paraların bir kısmını da belki kendi ordusu için kullanıyor...Daha bizim bilmediğimiz neler neler....
Sonuç olarak günümüzdeki savaşlar bu şekilde yaşanıyor.Ekonomi çok büyük güç.Evlilik hayatında bile çok önemli.Çoğu aileler bu şekilde parçalanıyor.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
funnyslave
Tecrübeli

|
|
yazılanlara bakıyorumda;
korkuyla yaşayan bir çok arkadaşımız olduğunu görüyorum. Almanlar malmanlar bilmem nerde ne alıyıorlarmış, alınca orada ne o devlet mi kuracaklar. Hayal gücünüz çok ilerlemiş arkadaşlar. kendinize gelin. yabancı sermaye düşmanlığı yapanların korkaklığı yüzünden bir arpa boy alamadık. ABD ye hyr (dünyayı elinde bulunduran süper güç- ister kabul et ister etme onun izni veya icazeti olmadan 3-5 adım atabişliyorsan at bakalım)--AB ye hayır (ABD nin karşısında ayrı bir güç kurmaya çalışan avrupa toplulukları ki bu topluluk türkiye bir gücü yanında görmeyi çok istiyor ama kendileri de nasıl görmek istedikleri noktasında örtüşmüş değiller o işin ayrı bir boyutu) -- araplara zaten nedense sürekli hayır diyoruz, sebepsiz (dünya petrol rezervini elinde bulunduran ve bizimle geçmişten gelen bağları olmakla birlikte yanıbaşımızda bulunan bir toplumla entegre olamıyoruz=yine içi,mizdeki aklı evveller sayesinde)--türki cumhuriyetlerini zaten kaçırdık, (zamanında kurulacak olan türk dünyasından şimdi yerinde yeller esiyor, petrol boru hatları, doğalgaz boru hatlarının güzegahı bizim inisiyatifimiz doğrultusunda 1992 yılında atılan adımlarla gerçekleşecekken şimdi yerinde yeller esiyor, )--
yahu geriye bir şey kaldımı..Haaaa haklısınıııızzz..Ben kimseye bulaşmam kimse de bana bulaşmasın. Arkadaşlar ayaklarınızın üzerine bastığı kara parçasının nerede olduğuna iyi bakın. Gözlerinizi açında abuk sabuk "ülke satılıyor, elden gidiyor" hamasetleri, naraları atmayın. Giden ülke değil, dar düşünceli insanlar yüzünden kaybedilen zaman gidiyor elden zaman...Zamanı da geri getirmek malesef mümkün olmuyor...
Bir gün gelir o yukarıda kim tarafından tasarlandığını bilmediğim şekli resim parçasını kendi ufak ama çorak dünyanızda duvarınıza asar, kafanızı kuma gömer, kendinizle övünürsünüz...
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|