Insanin bazi özel egilimleri sebebinden dolayi kendini anormal zannetmesi, bu yönünü yeni yeni kesfetmeye basladigi genclik dönemine denk gelir. genc insanin cevresi de o zamanlarda genelde egitim ve toplum degerlerini empoze etme amacli daha muhafazakar takilan ebeveynlerden olusur. dolaysiyla tabudur böyle seyler, ve hic görmez.
muhtemelen bu siteye üye olanlarin bazilarinin babalarinda da vardir misal ayak fetisistligi, ancak hicbirimizin babasi, öyle zannediyorum ki, gözümüzün önünde annemizin ayaklarini yalamamistir.
dolaysiyla kendini anormal zannetmek, cevreden kaynaklanir, oturmamis kisilikten.
bir birey kendi kimligini yakaladikca, ilerleyen yaslarda, bu egilimlerinin kendisine ait bir sey oldugunu hisseder, ve bu fetislerini yasayabilirse, mutlu memnun sürer gider hayati. hastalikli, ya da kurtulmasi gereken bir sey olmadigini bilir. zaten festisist egilimlerinin farkinda olan birisi (umarim kelmileri türkce dogru yaziyorumdur), zaten belli bir egitim seviyesindedir bence. sahsen hicbir bilincli öküz ya da kiro fetisist düsünemiyorum.
belli bir egitim ve görgüye sahip olan birisi de bunun hastalik olmadigini görür diye düsünüyorum.