Portal    Forum    Chat    Gruplar    Resimler    Arama    Kaydol    Giriş
Yeni konu başlığı yolla  Cevap yolla Sayfa 1 of 1

Tedavi?
Yayınlayan Mesaj
Orijinal mesajı saklayarak cevap ver  
Mesaj Tedavi? 

Herkese merhaba. Ben fetiş olupta bundan kurtulmak isteyen ve bunun için psikolog, terapii gibi işlere kalkışan oldumu diye merak ettim. ve tabii cevabı evet olan varsa ne söylediler çok merak ediyorum.

Çevrimdışı Kullanıcı kimliğini gör Özel mesaj gönder
Mesaj Yükle Başa dön
Feet Fetish

Falaka

Mesaj Ynt: Tedavi? 

fetisizmin veya fetisistliğin hastalıkla ne alakası var anlamadım.bu bir hastalık değildir.sadece belirli bölgelere özel ve aşırı ilgi duyulmasıdır.

Mesaj Yükle Başa dön

İllaki hastalıklardanmı kurtulmaya çalışır insan ? Değiştirmek istediğimiz huylarımız bile olabilir diye düşünüyorum. Kaldıki boyutuna göre takıntılı olmak ruhsal bir rahatsızlıktır. zaten hastalansam psikolog yerine doktora giderdim şahsen. çokmu saçma herkesmi böyle algıladı soruyu bilmiyorum. sizede teşekkür ederim.

Mesaj Yükle Başa dön

Bu topigin basligi ilgimi cekdi. Umarim konu acilir. Fetisit veya Sm duygusunu kesfeden herkesin kendisinin normal olup olmadigi kendisine sordugunu inaniyorum. Psikologa arakadaslarimiz kendisini bulmak ,anlamak icinmi yada darky nin sordugu gibi bundan kurtulmak icinmi giddiler????

Çevrimdışı Yahoo Messenger Kullanıcı kimliğini gör Özel mesaj gönder
Mesaj Yükle Başa dön

Insanin bazi özel egilimleri sebebinden dolayi kendini anormal zannetmesi, bu yönünü yeni yeni kesfetmeye basladigi genclik dönemine denk gelir. genc insanin cevresi de o zamanlarda genelde egitim ve toplum degerlerini empoze etme amacli daha muhafazakar takilan ebeveynlerden olusur. dolaysiyla tabudur böyle seyler, ve hic görmez.

muhtemelen bu siteye üye olanlarin bazilarinin babalarinda da vardir misal ayak fetisistligi, ancak hicbirimizin babasi, öyle zannediyorum ki, gözümüzün önünde annemizin ayaklarini yalamamistir.

dolaysiyla kendini anormal zannetmek, cevreden kaynaklanir, oturmamis kisilikten.

bir birey kendi kimligini yakaladikca, ilerleyen yaslarda, bu egilimlerinin kendisine ait bir sey oldugunu hisseder, ve bu fetislerini yasayabilirse, mutlu memnun sürer gider hayati. hastalikli, ya da kurtulmasi gereken bir sey olmadigini bilir. zaten festisist egilimlerinin farkinda olan birisi (umarim kelmileri türkce dogru yaziyorumdur), zaten belli bir egitim seviyesindedir bence. sahsen hicbir bilincli öküz ya da kiro fetisist düsünemiyorum.

belli bir egitim ve görgüye sahip olan birisi de bunun hastalik olmadigini görür diye düsünüyorum.

Mesaj Yükle Başa dön

ekleyeyim:
misal hic "ben escinselim, doktor, beni "normallestirin"" diyen bir ex-escinsel duymadim, görmedim!

Mesaj Yükle Başa dön
Mesaj Re: Tedavi? 

Psikologa fetis ve BDSM konusunda gitmemin tek nedeni olur. Kendini uzman bilen bir kisinin görüsünü almak icin. Lakin simdiya kadar konustugum psikologlarin 99% (psikolog arkadaslarim var da :)) kitaplarindan ögrendikleri ve sadece eski teoriler üzerine kurulan tespitleri anlatiyorlar.
Psikologluk bir olay kendimde görmüyorum cünkü hem BDSM'i hem fetis'i cok iyi bir dozajda hayatimin icine aldim. Allah dan bu tutkular icimde var ki hayatima hayat ve kalite katiyor. Önemli olan benim bu tutkulari kontrol etmem. Tersi olsaydi cok kötü olurdu.

Çok yakın bir arkadaşım psikoloji alanında doktora yaptı. Ondan öğrendiğime göre farklı cinsel eğilimlere sahip olan kişiler artık tıpta hasta olarak kabul edilmiyor. 1950'li yıllarda başta eşcinsellik olmak üzere her türden farklı cinsel eğilim hastalık olarak kabul edilip insan haklarıyla bağdaşmayacak yöntemlerle tedavi ediliyormuş. İlerleyen dönemlerde önce eşcinsellik ve ardından fetişizm tedavi edilmesi gereken türden bir hastalık olmaktan çıkmış. Yine öğrendiğim kadarıyla sonunda "normal" cinsel birleşme gerçekleşen zevkler sapkınlık olarak da tanımlanmıyor. Ancak cinsel birleşme yerine farklı bir şey konduysa bir sapkınlık olarak kabul ediliyor. Sapkınlık sözcüğü kulağa hoş gelmese de normalden, genel olarak kabul edilmiş yoldan ayrılma olarak tanımlanıyor ve aslında negatif bir anlamı yok. Kişi zevk aldığı şeylerle mutluysa o yolda devam etmesinin uygun olacağı söyleniyor.

Kendi adıma ne ergenlik dönemimde ne de şu anda farklı zevklerim olmasından rahatsızlık duymadım. Bunları zenginlik olarak kabul ediyorum ve bu şekilde yaşamaktan memnunum.

Mesaj Yükle Başa dön

Arkadaşlar öncelikle vakit ayırıp yorum yaptığınız  için çok teşekkür ederim. (ayrıca sallenaz hm.a, konuya ilgi çektiği için )
Sorumda aradığım yanıt benimle ilgiliydi, yani beni asıl rahatsız eden şey ile; Kimse yanlış anlamasın lütfen ama kendimce herşeye sahibim. Çok şükür bu gibi duygularımıda yaşayabildiğim ve çok sevdiğim biri ilede beraberim. Fakat güzel bir çift ayak gördüğüm zaman kendimi frenleyemiyorum, kimin ayağı olduğu veya olmadığı hiç ilgilendirmiyor beni. Kendimi aldatmaktan alıkoyamıyorum ve daha da acıklısı 2nci, 3ncü kişilerede sevgi ve hayranlık besliyorum. Büyük ihtimal benim daha büyük ve farklı sorunlarım var
Bu bağlamda söyliycek birşeyleri olan arkadaşların konuya katkılarını rica ederim.

Mesaj Yükle Başa dön

Ya bunu şey gibi düşünmek lazım. Beraber olduğun biri varken güzel ve çekici bir bayan gördüğünde ister istemez bakmaktan alıkoyamazsın kendini. Sonuçta ben de güzel bir çift ayak veya ayakkabı gördüğüm zaman karşımdakini rahatsız etmeyecek şekilde bakarım. Beraber olduğum kişi için sorun teşkil edeceğini sanmıyorum bu durumun.

Konuya gelirsek; uzman falan değilim ama bu tür eğilimler ancak psikanaliz veya hipnoz gibi yöntemlerle tedavi edilebilir diye düşünüyorum. (tabi tedavi edilmesi gereken bir şey olduğunu varsayarsak -bence değil-). Sanırım bazı uzmanlar kişilerin bilinçaltlarına ulaşarak o objeden/nesneden duyulan hazzın yok olmasını sağlayabiliyorlar. Onun dışında tıbbi bir çözümü olduğunu sanmıyorum.

Ama bence ayrıcalıklıyız. Bu ayrıcalığın tadını çıkarmak lazım  

Mesajlari göster:   
GizleBaşlık yardımcı oldu mu?
Share this topic
blinkslist.com blogmarks.net co.mments.com del.icio.us digg.com newsvine.com facebook.com fark.com feedmelinks.com furl.net google.com linkagogo.com ma.gnolia.com meneame.net netscape.com reddit.com shadows.com simpy.com slashdot.org smarking.com spurl.net stumbleupon.com technorati.com favorites.live.com yahoo.com DIGG ITA Fai Informazione KiPapa Ok Notizie Segnalo

Yeni konu başlığı yolla  Cevap yolla  Sayfa 1 of 1

Kullanıcılar bu konuda tarama yapabilirler: Kayıtlı "0" , 0 görüntülenemyen ve 1 Ziyaretçi
Kayıtlı kullanıcılar: Yok

Yetki Listesi
Bu Forumda yeni konular açamazsınız
Bu Forumdaki mesajları yanıtlayamazsınız
Bu Forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu Forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu Forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu forumda mesajına dosya ekleyemezsin
Bu forumda dosya indiremezsin
You cannot post calendar events in this forum

Copyright by ParoxZone Group 1996-2010