| Yazar |
Mesaj |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
Filistin Kan Ağlıyor
FİLİSTİN KAN AĞLIYOR
Toprağını kaptıran
Zulüm altında batan
Evladı yaşta yatan
Filistin kan ağlıyor! ..
Bombalarla yaşayan
Şehitleri taşıyan
Kırmızıya boyanan
Filistin kan ağlıyor! ..
Kurşunu yağmur yapan
Düşman diline konan
Nerede taşla sapan
Filistin kan ağlıyor! ..
Yürek dayanmaz yürek, kan içinde bebekler
Dünya niye susuyor,daha neyi ne bekler
Kuduz olmuş kudurmuş,bu siyonist köpekler
Dünyanın önünde bak, salyasını salıyor
Filistin de kırım var, Filistinli ağlıyor
Kulakları sağır mı,görmüyor mu kör dünya
Insan hakkları nerde, demokrasi hür dünya
Filistin hedef tahta,olmuş sanki bir dünya
Olanlar sivillere, çocuklara oluyor
Filistin de kırım var, Filistinli agliyor
|
|
|
|
 |
    |
 |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
| "Bazı değerler için savaşırız ya kaybettiğimiz değerler"...
|
|
|
|
 |
    |
 |
hayyam
Fetiş&BdSm Usta

|
|
| bu gece bi ara konumuzdu ya neyse ....
|
|
|
|
     |
 |
khalkedonian
Royal Üye

|
|
| Şalamar bu başlığı açman isabetli olmuş kardeşim. Ne yazık ki birinci dünya savaşından sonra ordumuzun o topraklardan çekilmek zorunda kalmasından beri o mazlum halk rahat bir gün göremedi.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
turkish_tickling
Royal Üye

|
|
söyleyecek söz bulamıyorum tanrı orda direnmeye çalışan filistinlilerin yardımcısı olsun .. ama şunu da belirtmek istiyorum küçük bir ironi olarak .. 70 yıl önce para karşılığı topraklarını satan filistinli insanların torunları bugun cocuk halleri ile can veriyorlar.. israilin nası kurulduğunu hatırlayınız toprakları nası genişlettiğini ..
ve bugun mersinde antalyada topraklarımızı yabancılara satan insanlara duyruulur ...
|
|
|
|
_________________ ölümüne fetişist ölümüne şeboist..
|
|
 |
      |
 |
khalkedonian
Royal Üye

|
|
| Evet Turkish_Tickling haklı. Vatan toprağının kıymetini bilemeyen insanlar zilletten kurtulamazlar. Allah büyük Atatürkümüzden sonsuz kere razı olsun. Filistin Osmanlı Devletini bağlı bir bölgeydi. Birinci dünya savaşında maalesef İngilizler bizi mağlup ederek o topraklardan çıkarttı. Daha sonra bazı Filistinliler Yahudi yerleşimcilere para karşılığı arsalarını sattılar. Osmanlı devletinin hazine arazisine dahil olan Filistin arsalarıda bizim o bölgedeki hakimiyetimizin sona ermesinden sonra Büyük Britanya imparatorluğunun tasarrufuna geçti. İngilizlerde oralara Yahudi yerleşimcileri yerleştirdiler.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
GİDENLERİN TÜRKÜSÜ
Camların arkasında gece ve kar
Beyaz karanlıkta parlayan raylar
Umutsuz çaresiz sallanan eller
Kavuşulmamayı anlatıyorlar
Üçüncü mevkii bekleme salonu
Çıplak ayaklı bir çocuk yatıyor
Gece ve kar yine pencerelerde
Acı türküsünü mırıldanıyor
Bir türkü söylüyorlardı içerde
Bu giden kardeşimin türküsüydü
Arkadaşlar bakmayın gözlerime
Bu milyonların gerçek öyküsüydü..
EDİP AKBAYRAM
|
|
|
|
 |
    |
 |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
Doğdun,
Üç gün aç tuttuk
Üç gün meme vermedik sana
Adiloş Bebem,
Hasta düşmeyesin diye,
Töremiz böyle diye,
Saldır şimdi memeye,
Saldır da büyü...
Bunlar,
Engerekler ve çıyanlardır,
Bunlar,
Aşımıza, ekmeğimize
Göz koyanlardır,
Tanı bunları,
Tanı da büyü Bu, namustur
Künyemize kazınmış,
Bu da sabır,
Ağulardan süzülmüş.
Sarıl bunlara
Sarıl da büyü.
Ahmed Arif
|
|
|
|
 |
    |
 |
ex_08
Tecrübeli

|
|
| gerçekten cok üzücü bi durum keske ülke olarak bu konuda bisiy yapabilsek...
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
ruj_ruj
Faneti Lady

|
|
| Sözün bittigi yer....Amerika yine kendine göre bir oyun buldu....israil=amerika
|
|
|
|
_________________ Sevgi emekmiş,
Emek ise vazgeçmeyecek kadar,
Ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş...
Can YüceL
|
|
 |
    |
 |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
| allah belalarını versın bu ıkı devletın dunyada huzur bırakmayan bu ıkı devletın belası gelecek elbet bı yerden...sadece bu ıkı devlet..amerıka ısraıl...
|
|
|
|
 |
    |
 |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
| ex_08 demiş ki: | | gerçekten cok üzücü bi durum keske ülke olarak bu konuda bisiy yapabilsek... | gozu yaslı ızlemekten baska ne yapabılırızkı..malesef elımızden bısey gelmıyor...malesef insanlık dramı 21. yüzyıl ayıbı
|
|
|
|
 |
    |
 |
Tom Ford
Royal Üye

|
|
daha once de konusulan bir konu......forumumuzda siyasi konulari konusmak yasak....fakat buranin bazi paylasimcilari tas,odun yada kutuk olmadiklari icin ve hafiften duyarli normal insanlar olduklarindan duramiyorlar...... bundan daha dogal birsey olamaz diye dusunuyorum.......bu ve benzeri mevzulara tepki gostermekten......ve bunu bir yasak delme olarak gormuyorum......tabiki basliklarin akibeti gidisi yonetici kontrolundedir............
konu hakkinda kisa yorum yapmak isterim......simdi ben ulus. ilis. ve siyaset bilimi mezunu oldugumdan.....biraz da merakli oldugumda orta dogu,gecmisi ve gelecegi hakkinda kendimce hafif bilgi ve gorus sahibiyim diyebilirim......
burdan yola cikarak.........bugun insanligin dogdugu yerde insalik olmektedir......dun veya epey bir suredir oldugu gibi........buraya gelis surecunde bugun olmekte oldurulmekte olan insanlarin gecmiste yaptiklari bireysel hatalarin,satislarin,osmanli yi arkadan vurarak yapilanlarin payi da buyuktur elbette......az cok tarih bilgisi olan herkesin hemfikir olacagi konudur bu..........
fakat bu olayi buradan yola cikarak kendi dusen muhabbetine indirgemek elbette mumkun degildir.........bugun ortadogudaki bu savas dunyadaki yahudi lobisinin gucunu ve bu gucun altinda ezilen ve aslinda cok daha onceki benzer katliam ve soykirim ve mudahelelerde basarisizligi kanitlanmis uluslararasi organizasyonlarin(BM vb),bir kez daha ne kadar vasifsiz,yonlu ve basarisiz oldugunu kanitlamaktadir..............
tabiki konuyu degerlendirirken demek istedigim gibi kahrolsun israil in biraz disina cikip filsitin ve bolgeyi,gecmisi mevcut durumu hamasi osu busuyla degerlendirmek ve sonunda kahrolsun israil demek daha dogru olacaktir diye dusunuyorum...........mevcut dunya duzeni ve bunu yorumlamaya basladigim yillar icerinde bende olusan yahudi antipatiside her gecen gun git gide artmaktadir.........ticaret yapan bi insan olarak ozellikle....bu arada antipatinin yaninda dukya uzerinde,sirf amerika degil bu kadar guclu bir lobi olsturabilme,gecmis ve gunumuzde her turlu ticari alandaki ustun kabiliyeti de takdire deger bulmaktayim.....ve surekli de incelemkteyim.....ozellikle ticari konularda......amrikada lobi yapicak halim olmadigindan............neyse fazla ileri gitmeden burada bitirmek en iyisi..........................uzunun kisasi dedigim gibi insanligin dogdugu yerde bugun insanlik oluyor......................ve dunya izliyor................
|
|
|
|
_________________ .....Heaven won't take me and hell's afraid I'll take over.....
|
|
 |
    |
 |
khalkedonian
Royal Üye

|
|
Filistine hiç gitmedim. Ama ortadoğu deyince ilk akla gelen ülkelerden birisi olan Suriye'ye tam dört kez gittim. Suriye'ye bu kadar fazla gitme sebebim Suriye'nin bize kıyasla çok ucuz bir ülke olması ve pek çok tarihi esere ev sahipliği yapmasıydı. Eskiden tatillerde memleketim Adana'ya her gittiğimde oradaki akrabalarımın ağzını arardım Suriye'ye gitmeye niyeti olan var mı diye. Niyeti olan birilerini bulduğumda Adana otogarından biner doğru Reyhanlı'ya oradan da doğru İdlib'e ve peşinden Haleb'e uzanırdık. Suriye deyince aklınıza bağnazlık ve gericilik gelmesin. Çok kaliteli ve bize göre sudan ucuz tarifeli gece klüpleri ve oldukça şatafatlı bir eğlence hayatı vardır. Zaten bizim gidiş sebeplerimizin en önemliside buydu.
Sadece eğlenmek için gitmiyordum tabii Suriye'ye. Haleb, Hama, Humus, Lazkiye, Banyas, Dımeşk(Şam), Tedmür, Rusafe özetle her şehrini gördüm diyebilirim. Zaten marmara bölgesi kadarcık bir ülke. Hama'da ki tarihi su değirmeni, Banyas ve Tartustaki plajlar, Tedmürdeki Palmyra harabeleri, Rusafedeki bizim Harran evlerinin ikiz kardeşleri olan evler tek kelimeyle harikaydı. Halep ve Şamda çok sayıda Osmanlı eseri vardı. En başta tabii ki Şamdaki Hamidiye çarşısı.
Bunlar Suriye'nin güzel yanları ama birde işin acı tarafı var elbette. En başta iğneden ipliğe herşey dışarıdan geliyor. Sanayi üretimi sıfır. İnsanlar maalesef son derece tembel ve duyarsız. Şam'ın dış mahallelerinde 1948 Arap-İsrail savaşından sonra Lübnan'a, Lübnan iç savaşından sonraysa Suriye'ye kaçmak zorunda kalan zavallı Filistinliler yaşıyorlardı. Bu insanların yaşadıkları mahallelere, sokaklara yanlışlıkla yolunuz düşerse ki benim yolum o semte yanlışlıkla düştü yoksulluğun, acizliğin, sefaletin boyutlarının ne kadar büyük olabileceği konusundaki fikirlerinizi bir daha gözden geçirirsiniz.
Bu mahallelerde yaşayan Filistinlilerin belki canları tehlikede değildi, belki savaş bölgesinden uzaktaydılar ama geçim savaşında çoktan hezimete uğramışlardı bile. Erkeklerin hemen hepsi sigortasız işlerde, boğaz tokluğuna çalışmak üzere Şam'ın şehir merkezine akın ediyorlardı her sabah. Kadınlarsa elektriği, suyu olmayan barakadan bozma berbat evlerde pislik içindeki çocuklarına bakmaya çalışıyorlardı. Hayatımda üzüntümden boğazımın düğümlendiği, söyleyecek söz bulamadığım çok az durum olmuştur. Ben hayatımda böylesine acı bir yoksulluk manzarası görmedim arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
tozer
Fetiş&BdSm Usta

|