| Yazar |
Mesaj |
Dexter
Royal Üye

|
|
Bu daha önceden açıklanmış olabilir ancak ben bilmiyorum..Bilmemem ayıp değildi ama öğrenmemem ayıp olur diye birçok arama motorundan araştırdım ''Faneti nedir?'' diye..Karşıma çeşitli bilgiler çıktı ama içerikle bağdaştıramadım..Ben karşılaştığım bilgileri geçiyorum altta- bilen birisi bunlarla bağlantılı olup olmadığını -bağlantılıysa da nasıl bir bağlantı kurulduğunu açıklayabilir mi?
Benim bulduklarım..
- İtalyanca bir aile ismi ancak günümüz İtalyanca sözlüklerinde rastlayamadım herhangi bir anlamına..Etimolojik açıdan incelediğimde de bir sonuç elde edemedim ..Belki herhangi bir bölgede kullanılan bir isim-bir aidiyet belirten soy-adı olabilir die düşündüm ama sonuç çıkmadı.. Örnek da Vinci ya da Milanese ; Vinci kasabasından ya da Milano kökenli gibi..
- Faneti Yunanistan'da bir yerleşim yeri ama mezra olarak ancak nitelenebilecek türden..ki 1991 sayımında nüfusu sadece 38 kişiymiş..Megalopoli kasabası ya da ilçesinin 19 km güneybatısındaki Paradissia köyü yakınlarında bir mezra ..
Benim ailem de Yunanistan göçmeni olduğundan Parox un da böyle bir tarihsel bağı olabilir die düşündüm..
- Faneti kelimesi Buru dilinde ''pin'' yani ''iğne'' anlamına geliyormuş..
faneti, n. pin. Du peka plaus bu moo, du peka faneti an bu
mohe, They did not leave one needle, or one pin. --Elias.
Buru ise Endonezya'nın Maluku bölgesindeki bir adanın ismi..Yaklaşık 80,000 kişilik bir de nüfusa sahip..
|
|
|
|
_________________ No Mathilde and as a consequence no Dexter anymore..
|
|
 |
       |
 |
FN

|
|
|
_________________ aklınızda kalmasın, gizlice bana fısıldayın
|
|
 |
      |
 |
Bomonti
Royal Üye

|
|
Dexter ben de bu soruyu sorcaktım bi türlü fırsat olmadı.. Sahi bu sitenin adının faneti olmasının sebebi ne? Faneti ne demek yahu?
|
|
|
|
_________________ How can i be lost?
If I've got nowhere to go?
|
|
 |
    |
 |
Dexter
Royal Üye

|
|
Şimdi bu cevaptan moderatör olan birinin moderatörü olduğu forumun sitesine isim babalığı yapan bir kelimenin anlamını yüksek ihtimalle bildiği varsayımıyla birlikte bu bulduklarımdan başka bir kaynağa sahip olabileceğini düşünüyorum..
Ama ben bulamadığımdan olsa gerek sorumu yineliyorum-birisi belki en azından söyler çok okkült bir anlamı yoksa bu kelimenin..Senaryo yazımında sınırım yoktur..Bakın hemen aklıma gelen senaryoyu aktarayım size..
Faneti tarikatı VII.yy da İtalya nın güneyindeki Nocitto kasabasında Papaz Fabio Faneti tarafından kurulmuştur..Katolik kilisede görev almasına rağmen içten içe Verona Limanına Kudüs'ten gelen Tapınakçıların anlattıklarına ilgi duyuyordu..ve bir kitap yazmaya başladı ''Nascita di Realta'' (Gerçeğin
Doğuşu)..Kitabın yankıları kısa sürede Kardinal'e kadar ulaşmıştı..Papaz Faneti de artık çevresinde tanınan bir görüş adamı isi; kendini takip eden bir sürü yandaşı vardı ..Hatta yazdığı kitap ''Il libro di Faneti'' adını almaya başladı..Kilise tarafından hunharca katledilen Faneti sonrasında yandaşları uzun süre bu akımı gizlice sürdürdüler..Ta ki geçtiğimiz yüzyılın sonuna kadar..
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
FN

|
|
Hunharca katledilmeye çalışılan Faneti aslında ölümsüzdür
|
|
|
|
_________________ aklınızda kalmasın, gizlice bana fısıldayın
|
|
 |
      |
 |
_CrossedLegs_
Royal Üye

|
|
Hiç düşünmemiştim.. İğne olabilir diycem ama Parox'un "BURU" diliyle ne tür bir alakası olabilir bilmiyorum
|
|
|
|
_________________ Sanki ben ben değilmişim,
Hayallerimmiş yaşayan
Seyrederken umutsuzca gözyaşlarımla..
|
|
 |
    |
 |
pinarinayaklari
Fetişist

|
|
 |
    |
 |
ayaklaratapan
Royal Üye

|
|
Faneti demek gecem demek gündüzüm demek herşeyim demek
geyik oldu biraz ama bende merak ettim cidden
|
|
|
|
_________________ ohh baby baby it's a wild world,i always remember you like a child,girl......
|
|
 |
      |
 |
FlashFetis
Royal Üye

|
|
FANETİ: FANtazi ETİk Bu da benden bi uydurma ...
|
|
|
|
_________________ Öldürün beni!!!
|
|
 |
     |
 |
agro
Fetişist

|
|
walla guzel bir isim ama hakikaten ne demek acaba
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
alsarar
Üst Yönetim

|
|
| çok güzel bir araştırma olmuş...takdir ettim:)
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
ayaksewer_007
Royal Üye

|
|
Valla açılımlara devam edin bakalım arkadaşlar... Üretin bişeyler
|
|
|
|
      |
 |
Bekff
Royal Üye

|
|
Flasın uydurduğu gibi olmasada belki bir kısaltmadır.Paroxtan gelicek açıklamayı beklioruz...ama dexterin yazdıklarından akla en yatkını Yunanistan ve İtalyadaki anlamları geliyor ama şunuda rahatlıkala söyliyebilirim galiba dexterinkilerden hiç biri değil Yunanistandaki diyeceğim ama 38 nufüs çok az bence ismin ordan gelme ihtimali %0,2 falandır heralde italyada aile adı ad soyad dedin ama parox bu tür şeyleri bu ortama taşımayacak kadar doğal bir isim...
Benim düşüncem aniden inasnın aklına gelen bir isim veya bir kısaltma olabilir...
|
|
|
|
_________________ NO COMMENT...
|
|
 |
       |
 |
Bomonti
Royal Üye

|
|
Haberler: "FANETİ" isminin nerden geldiği gizemini hala sürdürüyor. Olayın "Kilit İsmi" Parox henüz konu hakkında bir açıklama yapmadı. Gelişmeleri almak için lütfen bizden ayrılmayın. FANETİ TV

|
|
|
|
_________________ How can i be lost?
If I've got nowhere to go?
|
|
 |
    |
 |
Dexter
Royal Üye

|
|
Dexter Paşa'nın bir terkib-i bend'ini hatırladım..
Tetkik ile uslanmayanı etmeli takdir;
takdir ile uslanmayanın hakkı bilmektir..
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
|
|