| Yazar |
Mesaj |
xxxx0081
Fetiş&BdSm Usta

|
|
maalesef bu sene minik türkiye deki dünya kupasına uzaktan bakmak zorundayız....ancak yinede futbolun güzelliği insanı kendisine çakiyor...sizce bu dünya kupasını kim alır,yıldız futbolcu kim olur?....
benim cevaplarım...arjantin ve messi
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Dexter
Royal Üye

|
|
Benim oyum İngiltere'ye ..Yıldız oyuncu adayım ise İsveçli Kallström'dür..
Kendisini 3-4 sene evvelden Djurgardens takımından beri takip ediyorum..Rennes'e transferi sürpriz olmamıştı benim için.Oradaki başarılı performansıyla da Lyon'a geçti bu sene için..
|
|
|
|
_________________ No Mathilde and as a consequence no Dexter anymore..
|
|
 |
       |
 |
xxxx0081
Fetiş&BdSm Usta

|
|
| Kallström gerçekte cidden iyi bir performans yakaladı ama o adamı championship manager ın eskileri iyi bilir.....ucuza bulunabilecek iyi oyunculardandı...araya bi anektod olarak ekleyim...yanlız dexter dediğin doğru ingiltere bu sene en az yarı final oynar...inanılmaz bir orta saha ları var....
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Tom Ford
Royal Üye

|
|
| championship mi dediniz...2001 2001 i oynuyorum hala,2090 lardayım desem ne dersin?....kupa da tek takıma inemiyorum bi türlü....ama ingiltere nin tarihinin en iyi kadrosu bence....brezilya ya da saygı sonsuz tabi....bu final iyi gider...bi de fildişi süpriz yapsa harika olur...
|
|
|
|
_________________ .....Heaven won't take me and hell's afraid I'll take over.....
|
|
 |
    |
 |
fanetik
Fetişist

|
|
| Takımım İngiltere kesinlikle Rooney tam performans verirse Final'e kadar gideceklerine inanıyorum,tek maçlarda neyin ne olacağı belli olmaz, Brezilya'yı sadece sinir bozucu savunma yapabilen Arjantin veya İngiltere eleyebilir. Rooney'in yerine bana kalırsa Owen değil Defoe oynamalı, Lampard,Gerard inanılmaz bir ikili gerçekten. Fildişi'nden Bonaventure Kalou,İspanya'da oynarsa İniesta,Meksika'da Zinha,Fransa'da Ribery,İtalya'da DeRossi,Hırvatlarda Olic,Arjantin'de Messi,Hollanda'da Kujit ön plana çıkabilir bu arada Fransa'nın da genel kanının aksine favoriler arasında olduğunu düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Dexter
Royal Üye

|
|
Arkadaşlar ben bu kadar ayrıntılı yorum geleceğini tahmin etmediğimden kısaca görüş bildirmiştim..Biraz uzun bir yorum zamanı gelmiş..
Bu arada CM-FM muhabbeti de bırakın topici-bölümü; tek başına forum açılmasını gerektiren bir konudur..Zira CM4 'ü yapan ekibin Eidos'tan ayrılması sonucu FM 'yi CM'nin devamı kabul etmek gerekir..
Dünya Kupası'na katılamayan takımların ya da ülkeleri Dünya Kupası'nda olmasına rağmen takımlarıyla olmayan futbolcular için de bir parantez açılmalı..Kimler mi? Benim yıldız adaylarım gelecekte : Morten Gamst Pedersen (Norveç), Freddy Adu (ABD), John Utaka (Nijerya) ..
Takımları içinde yıldızlaşacak-hoş performanslarına şahit olabileceğimizi düşündüğüm isimler..Tabii buraya kendini çoktan kanıtlamış oyuncular değil de yıldızlaşacağını düşündüğüm isimleri eklemek istedim..
Fred - Brezilya: İlk 11'de kendine yer bulamayacağı açık ama sonradan da oyuna girerse kalitesini kanıtlayacaktır bence..
Podolski-Almanya: İlk maçta bekleneni veremediği açık ancak Almanya'nın ilerde karşılaşacağı takımlar Kostarika'dan güçlü olacaktır..Buralarda devreye girebilir-Ballack ilk 11 'e alındığında umarım kesilen isim o olmaz ilk performansından sonra..Kesilmesi gereken isim Schneider ama ondan vazgeçmezse Schweinsteiger Borowski 'nin yerine çekilip boşalacak alana açık pozisyonunda Podolski oynar..Ballack da 10 numara görevini üstlenir..
Rosicky-Çek Cumhuriyeti: Kalitesinin çok altında bir takımda kariyerini sürdüren Rosicky için parlama zamanı..Taşıdığı 10 numaranın hakkını verebilecek günümüz futbolunun örnek orta -sahalarından biri..
Aruna Dindane- Fildişi Sahilleri : Uzun zamandır takip ettiğim bu oyuncu umarım beni yanıltmaz ..Ki hedef forvet olmayıp hızlı kanatlardan peşine adam takıp oynamayı seven bir futbolcudur..Takım kimliğini bilmediğim Fildişi Sahilleri'nde doğru yerde oynatılırsa kendini göstermesini umuyorum..
Stephen Appiah- Gana: Mükemmel bir sezon geçirdikten sonra üzülen kardeşim Appi'nin tamamen duygusal sebeplerden ötürü başarılı olmasını istiyorum..Olacağına da inanıyorum..
Dirk Kuijt-Hollanda: Yeni yıldızını arayan Hollanda'da başarılı performansını sürdürüp, istediği Premier League transferini gerçekleştirir..Zira Feyenoord sözleşmesini 2009'a kadar uzattı..
Wayne Rooney- İngiltere: Efsane olmaya aday bir futbolcu ancak şanssız sakatlığı benim gibi tüm futbolseverleri yasa boğdu..jermain Defoe'nun onun yerine oynaması imkansız çünkü Ericsson kadroya çağırmadı..Çok şeyler beklediğim Theo Walcott'u da oynatmayacağı düşünülürse Ericsson'un onun yerine oynayacak adam Yılın Genç Şaban'ı adayım Peter Crouch
Luca Toni- İtalya: Genç sayılamayacak yaşına rağmen bu turnuvada zirve yapmasını beklediğim oyuncu..Toni'nin durumunu İlhan Mansız'ınkine benzetebiliriz..Umarım Lippi, Gilardino veya son maçlardaki başarılı performansından dolayı Filippo İnzaghi'yi tercih etmez..
Carlos Tevez-Arjantin: Messiciler'in yanında ben yıllardır iflah olmaz bir Tevezci olarak şunu belirtmek isterim ki Messi'den çok daha parlak maçları vardır Messi'nin yaşındayken ..Kendisi 84 lüdür ve o yaşta Bayern München'ın teklifi geri çevrilmiştir..Ve hiçbirzaman Barca gibi bir takımda forma giymediğinden olsa gerek bu kadar şişirilmemiş ve reklamı yapılmamıştır..Kalbimin Güney Amerika Fenerbahçe şubesi olan takımı Boca Juniors'tan Corinthians'a geçmiştir..Bir rivayete göre de 2001 yıl sezon öncesi hazırlık maçlarından birinde Manchester'la karşılaşmışlar ve maç sonunda Ruud van Nistelrooy soyunma odasına kadar gidip Tevezim'in formasını almıştır ki o zaman Messi'nin şimdiki yaşından da küçüktür kendisi..
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
orki
Super Moderator

|
|
ben değişik bir yorum yapim : ben brazilya kupayı ALAMAZ diyorum......
|
|
|
|
_________________ you give me love again Russian__Girls...!!!!!
|
|
 |
    |
 |
fanetik
Fetişist

|
|
Way dexter kardeşim müthişsin valla , söylediğin tüm oyunculara katılıyorum, evet bu arada Defoe kadroda yok ben zaten o oynamalı diyorum ama bu bana kalırsa Erikkson'un körlüğünden başka hiçbişey değil, bana kalırsa Defoe en az Rooney kadar bir adamdır. Söylediğin her oyuncuya katılmakla beraber ilerde kesinlikle süper bir yıldız olacağına inandığım ve burdan Fenerbahçeli yöneticilere basbas bağırdığım tek adam Bilyadettinov'dur , Rusya'nın Dünyaya yeni hediyesidir bu çocuk,2 sezondur takipteyim son olarak Brezilya Hazırlık maçında tüm Brezilya takımı oyuncuları ile tek başına dalga geçtiğine gözlerimle şahit oldum ama mantığım beni hala zorluyor bu çocukla ilgili
Yahu başta Fener tüm Türk kulupleri mutlaka alın şu adamı ya mutlaka
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
FlashFetis
Royal Üye

|
|
| Bende bir CM fanıyım orda bulduğunuz oyuncuların sonradan meşhur olması insanı acaip mutlu ediyor. Belki size garip gelecek ama favorim Sırbistan-Karadağ...
|
|
|
|
_________________ Öldürün beni!!!
|
|
 |
     |
 |
Dexter
Royal Üye

|
|
O senin güzelliğin Fanetik..Bilyadettinov'u bilmiyordum açıkçası; yeni nesilden Andrey Arshavin dikkatimi çeker benim Ruslardan..Bilyadettinov'u alamayız çünkü gerizekalı TFF'nin gerizekalı yabancı sınırlaması kararıyla karşı karşıyayız..Sonra neden Avrupa'da başarı yok-sen Avrupa standardında Federasyonluk yap da sonra hesap sorma hakkını kendinde bul..
Yoksa biz de zamanında Diego Forlan için olsun, Kaka için olsun ;gerekse de Luis Fabiano ve Diego için az yalvarmadık daha adamlar Avrupa'ya dahi gelmeden..Yaramı deşme Fanetik..
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
fanetik
Fetişist

|
|
Dexter heralde şu yabancı sınırlamasında benimle aynı fikirde olan ender adamlardansın, kardeşim kabul edelim biz bir futbolcu fabrikası değiliz,alt yapıyı oturtamasak da olamayız ama onun oturması için en az bir 10-15 sezon gerekiyor, bense acil başarı istiyorum ve mevcut kaliteli Türk oyunculara daha iyi teklif yapsan dahi gelmiyorlar,eldeki Türklerinse kafa yapısı değişmiyor.
Bu arada İngiltere'yi izledim birçoğumuzun favorisi yalnız ben hiç beğenmedim, sanki Rooney'siz olmayacak gibi, üstelik Erikkson gerçekten zeka geriliği olan bi adam, Crouch'u 2. yarı yalnız bırakarak nasıl gol atmayı düşünüyordu merak ediyorum, üstine sahanın en iyisi Cole'u çıkardı, Lampard ve Gerard'ı orta sahanın gerisinde tuttu, yani şöyle deyim bu adam İngiltere'yi minumum düzeyde tutuyor, nerdeyse bu adamın aptalca kararları yüzünden kupon yatıyordu neyseki Ada'nın savunması ciddi anlamda sağlam.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Dexter
Royal Üye

|
|
Fanetik kardeşim bunları sen-ben düşünüyoruz ama başkalarından düşünmelerini beklemiyorum..Zaten bugün bizim gibi düşünen adamlar geçmişte ve günümüzde çoğunlukta olsaydı futbol Türkiye'de bu kadar çirkinleşmezdi..
Türk gençlerinin yetiştirilmesi konusunda büyük sıkıntılar var..Futbol eğitimi en geç 7-8 yaşında başlaması gereken bir süreçtir; bizim Türkiye'de olduğu gibi mahalle takımından adam bulup sonra 15-16 yaşından sonra futbolun fundamentallarını (top kontrolü-top sürme-pas seçimi-paslarda topun şiddetinin ayarlanması-oyunu okuyabilme-vs.) öğretmek olmuyor.. Hadi özeleştiri yapalım- Tuncay Şanlı hiçbir zaman üstdüzey futbolcu olamaz çünkü adam futbolun temel ilkelerinden bihaber - futbolda kondüsyon önemli bir faktör ama maalesef beyin-kas koordinasyonunu yapamadıktan sonra büyük işler yapmanı sağlamaz..Ama diğer tarafta bu saydıklarımız niçin mesela Uğur Yıldırım için geçerli değil, niçin Hamit Altıntop için geçerli değil..
Ancak Türk Futbolu'nun bu temel sorunsalını gözardı ederek hamasi söylemlerle karar vermek aptallıktır..Bu tip insanların da 2000 yılında alınmış bir UEFA kupası (ki başka argümanları da yok) ve hiçbir AVRUPA takımıyla oynamadan ; karşılaştığın tek ciddi rakibe de 2 maçta da yenilerek aldığın bir Dünya 3.lüğünü örnek göstermeleri inanılır gibi değil..Bu tesadüfi başarılar Türk Futbolunu geliştirmemiş aksine sistemsizliğin oturmasına ayrıca katkıda bulunmuşlardır..
Tabii bu kararda şimdiki kadar para alamayacakları güngibi aşikar yetenek yoksunu-para zengini Türk futbolcuların ve onların akıl hocaları olan değil Teknik Direktörlük , Beden Eğitimi öğretmenliği yapamayacak adamların katkısı da büyüktür..
Son yılda yapılanlar Fenerbahçe'ye karşı yapılanlar ; Fenerbahçe'ye değil ,Fenerbahçe'nin başlattığı dönüşüm hamlesinedir..İdari-teknik yönetimin ve taraftarlarımızın bu devrim çabaları birkez daha karşısında statükocuları bulmuştur..Yapılan stadın va transferlerin altında kalan yönetici(msi)ler kendi taraftarlarının da aynı şeyi istemesinden korktuklarından bu senelik ellerine oyalanmaları için 1'er kupa vermişlerdir; ancak bu kupalar da onların sonunun başlangıcıdır- tabii eşit düzeyde bir rekabet ortamı yaratılırsa..Bugün unutmak istedikleri ve müsebbibi oldukları sorunlar, gün gelecek kendilerine dönecektir..
Bu yabancı sınırlaması kararının da bugün SADECE Fenerbahçe'nin önünün kesilmesi için isteyenler ;yarın serbest bırakıldığında hangi yüzle yabancı oyuncu alacaklardır merak etmekteyim..
Not:Daha uzun yazacaktım fakat maça yetişmeliyim..Akşam İngiltere maçını ve diğer düşündüklerimi de yazacağım..
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
fanetik
Fetişist

|
|
Dexter kardeşim kurduğun cümleler şık duruyo tebrik ederim çok da doğru tabi, bende maça yetişiyorum sonra çıkıcam binhaleleyn konuşuruz bunu, ne diyim sen döktürmüşsün ben sana katılıyım kolayı seçeyim bari zamanım olunca eklemeler yacağıma emin olabilirsin kardeşim ,herkese selam görüşmek üzere
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
sayhan
Fetişist

|
|
Az önce isvec trinidad macına baktımCM 2001-2 de oyuna serbest baslayan bir oyuncu var Collin samuel ilkdefa gördüm mutlu oldumBen hep alıp TC vatandası yapardım ama genelde pek işe yaramazdıBenim favorim Brezilya ama sebebi baska doğru düzgün takım olmadığını düşünmemdenFinali fransayla oynarlar maalesef riberynin büyük katkılarıyla Nasıl kacırdı bizim kazma özhan o adamı anlamadımZaten kalsada bi sene sonra giderdi napsın türkiyede ama böyle gitmesi rahatsız edici
|
|
|
|
_________________ Hiçbirgün herkes Galatasaraylı olamayacak
|
|
 |
    |
 |
Dexter
Royal Üye

|
|
Şimdi sonuçlanan maçların analizini yapalım..Bu arada sözlerin için de sağolasın Fanetik..
Ericsson'un gerizekalı olması katıldığım bir konu..Bu kadar başarısızlık ve skandalın üstüne FA ne hikmetle tutyor onu bu takımın başında; anlamış değilim..Tabii kadro seçimi yaparken Jermain Defoe ve Shaun Wright-Phillips'i almaması da tezimizi desekler nitelikte..
Maça hiç hazzetmediğim 4-4-2 ile çıkmış olmasını ve bu sistemde anlamış değilim ki İngiltere'nin 3 büyüğü denilebilecek (Chelsea,Man. United ve Arsenal) takımlar 4-5-1'in varyasyonlarıyla oynuyorlar..Maç içinde sağ bekte Neville'in aksaması Steve Finnan veya Glenn Johnson'ı düşünmüyor olması da ilginç..Çıkan 11 ve benim beklediğim(kafamdaki ideal) 11 şöyle:
Robinson-Neville,A.Cole,Terry,Ferdinand-J.Cole,Beckham,Lampard,Gerrard-Owen,Crouch..
Robinson-S.Finnan(Neville),A.Cole,Terry,Ferdinand-J.Cole,Rooney(Wright-Phillips),Lampard,Gerrard,Beckham,Owen..
Yani oynaması gereken sistem 4-5-1 in sağ ve sol açık kullanan varyasyonuydu..
Neville'in aksamasının başlıca sebebi Beckham'ın savruk oyunudur..Keza solda da J.Cole'un pas trafiğinin gerekli şekilde olmaması ve chelsea'de pek de alışkın olmadığı orta 4lünün solunda oynamıyor olmasındandır..Hikmeti kendinden menkul Crouch'u Rafa Benitez'in forvet sıkıntısı ve İngilizler'in Rafa'nın getirdiği İspanyol oyuncular yanında İngiliz oynatma isteği (ki buna modern çağda Rooney complexi denir) sonucunda şampiyonluk iddiası olmayan bir takımda oynatması bi açıdan makul bulunabilir ki kendisi 15 maça yakın bir süre gol atamayarak ayrıca bir rekorun sahibidir..Crouch gibi bir adamı oynatıyorsan ona göre bir oyun planı gerçekleştirir orta sahanı kalabalık tutar hücum esnasında dönen topları kontrol ederk gerek ara paslarla Owenla buluşturur,gerekse de kanatlard oynayan Bckham ve J.Cole la buluşturarak,tehlike orta yapma imkanı bulursun ama bunların hiçbiri olamadı..Zira Crouch beklenildiği tarzda bir pivot forvet de değildir..Yani ters kanatlara dengeli toplar da atamaz-arkadan gelen adamın koşuyoluna da pas aktaramaz..Ama elini-kolunu nereye koyacağını bilmeyen İngiliz Şaban modeli olarak da Paraguay gibi bir takım karşısında atakları keser ve adamların ihtiyaç duyduğu zaman geçirme opsiyonlarını kendilerine tanır..
2.yarıda ise Owen'ı alıp yerine de Downingi sokarak ,Crouch'u tek forvet bırakıp 4-2-3-1 oynamaya çalıştı..Bu 3 lünün solunda Downing ortada J.Cole sağda ise Beckham vardı ..Ama bu oyun düzeninde 70+ dakikalrda oyundan düştüğü bilinen Beckham'ı orada kullanmak ve tek forvetin de Crouch olması faydasız bir çabaydı..Sonrasında J.Cole u alıp Heargraves'i koyup da skoru korumaya çalışması ise büyük takıma yakışmayacak bir hareketti..
Gelelim Trinidad&Tobago -İsveç maçına..
Açıkçası beklediğim gibi takımlar çıktı sahaya ..Tabii Beenhakker'in Yorke'a ön liberoda görev vermesi haricinde..Bunun da sebebi derinlemesine paslar atabilecek bir oyuncuyu orta saha kontenjanından kullanmak istememesiydi bana kalırsa..Çünkü T&T'nin oyun planı hızlı adamlarla defansın arkasına sarkmaktan ibaretti...
Kanatlarda Wilhelmsson ve Ljungberg gibi adamların maç içinde yer değiştirmesi de İsveçli teknik adam Lagerback açısından bir artıydı ancak ortasahada atak güçleri fazla olmayan oyuncularla başlaması Kallström ve Allback gibi takviyelerle başlaması ise hoş değildi..Hele ikinci yarı 10 kişi kalan T&T karşısında hücum kombinasyonlarının yeteri kada çeşitlilik göstermemesi ve 10 kişi kalan rakip karşısında ortasahadan golyollarına akacak adamlar yokken Zlatan ve Larsson'un kanatlara kadar gelip top alması inanılmaz bir hataydı..Keza beklenen değişiklik 79.dakikada geldi ama geç olarak nitelendiriyorum Kallström'ün girmesini..Bir de İsveç takımının eksiği (ki top-class takım olmalarını engelleyen özelliklerden biridir) duran topları verimli kullanacak bir isimlerinin olmamasıydı.Örnek istenirse Beckham,Juninho,Ronaldinho,Aimar,Totti gibi örnekler verilebilir..
Az sonra zevkli geçeceğini zannettiğim bir Fildişi Sahilleri-Arjantin maçı olacak ..Pekerman'ın Crespo-Tevez tercihini merakla bekliyorum..İkisini oynatması opsiyonu da var tabii..Fildişi Sahilleri'nde de tabii Chelsea'li Drogba'nın yanı sıra oynarlarsa Aruna Dindane ve Yaya (Kolo değil) TOURE'ye dikkat etmenizi istiyorum..Tabii Fildişi Sahilleri'nin şanssızlığı arjantin gibi güçlü bir ekiple yapacakları maçla turnuvaya başlıyor olmaları..
|
|
|
|
|
|
 |
       |
 |
|
|