| Yazar |
Mesaj |
voicemaster

Tecrübeli

|
|
Laf aralarında çok tartıştığımız ve bana en çok koyan konulardan biridir. Daha önceden mutlaka konusu açılmıştır ama ben ayakkabı hırsızı olayından sonra yeniden gündeme getirmek istedim.
Türkiye de kabullenilmiş bir gerçek var. Kadın ayağına karşı şehevî bağlılık aşırı bir dereceye ulaşmışsa bunun adına ayak fetişizmi denilen bir tür sapkınlık adı veriliyor. Bunu görmek için google da ayak fetişizmi diye aratıp karşınıza çıkan ilk sonuca tıklamanız yeterli.Buradaki kriter aşırı olması. Yani aşırı değilse bizler sapık da değiliz ayak fetişisti de. Ayak fetişisti olmamızdan hepimiz konu aralarında ve başlıklarda övünerek bahsederiz. Hoş öyle olmasak neden üye olalım ki bu siteye? Ama hepiniz adına konuşuyorum.Sanırım Türkiye şartlarında hiç birimiz sapık gibi bir sıfatı kendimize yakıştıramayız.
Psikanalize göre sapığın tanımı "normal insanların (sağlıklı insanların) zevk almadığı şeylerden zevk alan kişidir" olarak yapılıyor. Bu tanıma göre bizler sağlıklı insanlarda değiliz. Bugün bir kızla tanışsak ve ona ayak fetişisti olduğumuzu söylesek ve o da eve gittiğinde bunu biraz araştırmak istese direkt olarak sapık damgasını yiyiyoruz.Bkz.
Hele ki psikiyatri camiasında ayak fetişizmine tedavi edilmesi gereken bir hastalıkmış gibi bakılmasına da ayrıca sinir oluyorum. Bunu bizzat kendim, 2 yıl önce geçirdiğim bir depresyon sonucu psikiyatriste gittiğimde yaşadım. Kendisine sırf merak ettiğim için sordum bunu.Ve öğrendim ki ben "ayak fetişisti" hastasıymışım!. İnsanlara, en ufak şikayetlerinde, beyni alllak bullak edip bir sürü hücrenin ölmesine sebep olan ve bütün gün aptal aptal uyuyarak gezmesine sebep olan(aldığım için biliyorum) antidepresanları vererek iyileştirmeye çalışan psikiyatristlerimiz ayak fetişistleri için de tamamen kimyasal bir ilaçmı önereceklerdi acaba? Bu aklımın bir köşesinde her zaman oldu. Aranızda psikiyatristler varsa tenzih ederim ama ben bu anlamda psikiyatristleri(hepsini değil) yeni hastalık metotları geliştirerek olaya tamamen ticari bakan esnaflar olarak görüyorum. Sayıları milyonlarla ifade edilen ve toplumda büyük yüzdeler oluşturan ayak fetişistlerinin bu denli artması onlar içinde ciddi bir pazar anlamına geliyor. Bir gün bilboardlar da “ayak fetişizmi tedavi edilmesi gereken ciddi bir hastalıktır” gibi bir ilan görürsek buna şaşmamamız lazım sanırım. Bu anlamda kendi adıma Haydar Dümen i çok takdir ediyorum. 5-6 ay önce gazetesine soru gönderen bir bayan, eşinin sürekli ayaklarıyla ilgilenmesinden yakınarak onun sapık olmasından endişelenmekteydi. Dümen de bu soruya esprili bir şekilde “göğüslerine aşırı ilgi duysa bunu da bana yazacak mıydın?” diye soruyla cevap vermişti. Yani Haydar Dümen e göre bir kadının bacaklarına, göğüslerine bakıp iç geçiren insanlar ne kadar sapıksa ayak fetişistleri de o kadar sapıklar.. Bunu hepimiz böyle kabul ediyoruz aslında..Ama bunu Türkiye de iyi yada kötü bir marka haline gelmiş Psikiyatrist Haydar Dümen'den duymak ayrıca memnun etmişti beni.
Benden şimdilik bu kadar ..Umarım söyleyecek bir şeyleriniz vardır ..
[B]
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
turkish_tickling
Royal Üye

|
|
| ya şimdi şöle bişi var kız ztn kendini belli edio abi yani sölenecek kız var sölenmiecek kız var muabbet arasında iki yoklarsan eer yani demek istediim mesela konuşma arasında serpiştirince ayak fetişisti bi arkım vardı gibisinden kızın tepkisi sana ii yada kötü bi fikir verio tepkisi hakkında..mesela gecen gun fetişist olduumu cok yakın bı kız arkadasıma soledım ve kızın tepkkısı super oldu yaklasık 1 saat kadar konustuk bııde kız ayak fetısıstlerını sewıoms eskı sewgılısı de oleymıs fln kımın ayaı guzeldr kımın deıldr dıe tartstk vb vb ve o 1 saat boyunca ben dunyanın en mutlu fetısıstı oldum abı eminim cunku sırf onu soleyebılmek ıcın 5 6 tane bıra dewırmem gerektı ve tepkı mutıs oldu..dedıın seye gelınce ben elımden geldıınce bunun bı sapıklık deıl doustan gelen bı ozellık olduunu anlatmaya calısıorm ınsanlara yapabıldıım kadar da yapacam bu olayı bızım bebelerımıze sağlılı bı ortam bırakalım demı=)
|
|
|
|
_________________ ölümüne fetişist ölümüne şeboist..
|
|
 |
      |
 |
Duygusal30
Usta Yazar

|
|
| Önce yazından ötürü seni, ardından da Haydar Dümen'i tebrik etmek gerek. Allah razı olsun adamdan.....
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
footrunner
Royal Üye

|
|
arkadaşlar hiç merak etmeyin. biz gayet normal insanlarız.bakın voicemaster ne demiş yazısında sapık tanımı için: "normal insanların (sağlıklı insanların) zevk almadığı şeylerden zevk alan kişidir"
şimdi size soruyorum, dünyaca ünlü yönetmen Quentin Tarantino ayak fetişisti olduğunu milyonlarca insanın önünde televizyonda açıklamış. Bu adam anormalse normal insan kimdir? Ayak fetişisti birçok ünlü, işadamı, doktor, asker, öğretmen, avukat, bilimadamı, sporcu, sanatçı yok mudur? Bu insanlar anormalse ozaman normal insan tanımı anlamını kaybeder. Toplumda kendini kanıtlamış, sosyal ilişkileri düzgün olan bu insanlar bizleriz. İçimizde elbet kariyer sahibi, eğitimli, kültürlü bir çok insan var. Hatta belki birçoğumuz öyleyiz. O halde biz sapık değiliz. Biz ayak fetişistiyiz! Haksız mıyım?
|
|
|
|

|
|
 |
    |
 |
voicemaster

Tecrübeli

|
|
| footrunner demiş ki: | arkadaşlar hiç merak etmeyin. biz gayet normal insanlarız.bakın voicemaster ne demiş yazısında sapık tanımı için: "normal insanların (sağlıklı insanların) zevk almadığı şeylerden zevk alan kişidir"
şimdi size soruyorum, dünyaca ünlü yönetmen Quentin Tarantino ayak fetişisti olduğunu milyonlarca insanın önünde televizyonda açıklamış. Bu adam anormalse normal insan kimdir? Ayak fetişisti birçok ünlü, işadamı, doktor, asker, öğretmen, avukat, bilimadamı, sporcu, sanatçı yok mudur? Bu insanlar anormalse ozaman normal insan tanımı anlamını kaybeder. Toplumda kendini kanıtlamış, sosyal ilişkileri düzgün olan bu insanlar bizleriz. İçimizde elbet kariyer sahibi, eğitimli, kültürlü bir çok insan var. Hatta belki birçoğumuz öyleyiz. O halde biz sapık değiliz. Biz ayak fetişistiyiz! Haksız mıyım? |
Aman Footrunner yukarıda bahsetiğin "normal insanların (sağlıklı insanların) zevk almadığı şeylerden zevk alan kişidir" sapıklık tanımını ben yapmadım. Bu psikanalize göre yapılan bir tanım.Ayrıca dediklerine katılıyorum. Benim bunları yazma sebebim sizin görüşlerinizi merak etmemdir.
Sevgiler...
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
footrunner
Royal Üye

|
|
| biara ben de merak salmıştım böyle, freud, psikanaliz falan voicemaster.. biliyorum yani senin yazdığını söyledim yazıda, yoksa sen bu iddayı ortaya attın anlamında değil.. sapıklıkla ayak fetişizmi bence farklı şeyler dostum, bu konuda hemfikiriz.
|
|
|
|

|
|
 |
    |
 |
artlord
Tecrübeli

|
|
| sapik ne demek ya... din yuzunden insanlarin bogazlarini kesen yaratiklar var onlar sapik degil mi mesela o zaman ?
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
voicemaster

Tecrübeli

|
|
| artlord demiş ki: | | sapik ne demek ya... din yuzunden insanlarin bogazlarini kesen yaratiklar var onlar sapik degil mi mesela o zaman ? |
Valla onların tanımını sen yaratık olarak yapmışsın zaten artlord.Onlar için sapık demek ciddi anlamda sapıklara hakaret olur..O yüzden biz en iyisi ayak fetişizmi sapıklık mıdır? ona dönelim..
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
cdtugba
Acemi

|
|
etkiliyici bir yazı ellerine sağlık
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
voicemaster

Tecrübeli

|
|
| cdtugba demiş ki: | etkiliyici bir yazı ellerine sağlık
|
Etkileyici fotoğraf seninde eline sağlık
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
bozkurt220
Fetiş&BdSm Usta

|
|
| ya ole dıyosun ama sen bence turk toplumununbundan haberı yok olanlarda sapık olarak nıtelıyo bu durumu gecen sene ben google de baya bı hıkaye okumustum ayakfetistıyle ılgılı inandım bende otobusle gıdıp gelırdım eve bır gun bırıne otobustn ınince sap dıye ayaklarını yalayıbılırmıyım dedım ama nasıl heyecanlıyım kız 19 yaslarında felan bole mal mal baktı sonra bı kacıyo ne dıyon sen be sapık felan dıo iste ole ben cok kotu olmustum sonra 2 kısıye daha dedım hepsı sapık gozuyle bakıo meger google dekılerın hepsı uydurma hıkayemıs olan bana oldu
|
|
|
|
_________________ fanetıye ımza atmaktan cok mutluyum. hayallerımın forumuna uye oldum.ınsallah basarılı bı uyelık gecırırım ,amacım fanetıye nam kazandırarak avrupadakı forumlara acılmak:)
|
|
 |
    |
 |
by_iskender
Fetişist

|
|
geçen biriyle muhabbeti geçti
bi yazı okuyomuş dergide bayanlarla sexs yaparken onları zewklendirmek için neler yapılmalı fln diye 1 yazıymış 1 bölümündede
eğer bayanın hoşuna gidiyosa ve sizde iğrenmezseniz parmaklarını bir
lolipop gibi emerseniz bu ona çok zewk verir ama her bayan her şeyden
zevklenecek diye bir şey yok...
tarzında bir yazıydı benim anlamadığım nasıl oluyoda böle bi yazı yazılırken sapıklık olarak deniyo ayak fetishliğine..
benim 1 kız arkım vardı ve bu konuyu ona açtığımda baya bi şeyler konuşmuştuk aylarca ayaklarının durumundan ne kadar kötü olduğundan v.s
o da diyodu tamam bu bana çok fazla zewk vermez ama senin zevk aldığını bildiğimden bende zevk alırım fln demişti..
bu yani sevgidende kaynaklanır gerçekten sıkı bir ilişkiniz varsa o bu olayı sevmesede bir yerden sonra oda bu olayın içine karışıp zevk alır..
öl hoppala direk birini bulduk ayaklarıyla direk ilgilenim konusuna girerseniz ve kızda bundan hoşlanmıyo olursa duvara çarpmışa dönersiniz...
okulda bir çok kişi bilir benim ayaklara karşı olan ilgimi biraz takılırlar ama öle çok şey yapmazlar hatta yolda yürürken bak bunun ayakları ne güzel tam senlik fln durumları da olur..
bunu ben eski bir sevgilime diyince hatta böle demiştim yoklamak için..
''ya okulda adım ayak sever olarak çıktı acaba kızlar kötü anlarmı senin cevrende böyle biri olsa sen napardın'' dediğimde
biliyosun bende garip biriyim benim hoşuma gider demişti
onu gördüğümde bir ara başbaşa kalmıştık ayağama vurarak ee daha nasılsın demişti
o anda keşke bişeyler yapsaydım diyroum kendi kendime ki ben 16 yaşındaydım o da benden 1-2 yaş büyük olduğundan çekinmiştim
ki fark etmez şimdide 17 yaşındayım
|
|
|
|
_________________ ayakLara karşı oLan iLgim ,, gözLerimi hayata açtığım iLk günde başLamış ve sonsuza dek devam edicektir !
|
|
 |
    |
 |
Dangling
Usta Yazar

|
|
ayak fetişizmi bir sapıklık deil ayrıcalıktır
bi kaç sene öncesine kadar suçluluk duyuyodum, kendimden utanıyodum v.s ama şunu anladım çok güzel ve özel bişey...
|
|
|
|
_________________ nail em up!
|
|
 |
    |
 |
_lifeguard
Acemi

|
|
türkiye şartları maalesef.en ufak bi farklılık en ufak bi aşırılık sapıklık olarak değerlendiriliyor. şu soruyu sormak lazım onlara: kadının ayaklarını sevmenin başka uzuvlarını sevmekten ne farkı olabilir.şunun için mi sapığız: klasik erkekler gibi bi hanım görünce ''offf bea g.te bak'', ''ne karı bea'' demediğimiz için mi? kadına karı yerine hanımefendi dediğimiz için mi? onlara ayaklarını sevecek kadar değer verdiğimiz için mi?ayak tutkumuzu medeni bi şekilde söyleyip klasik erkekler gibi rahatsız etmediğimiz için mi?bence ayak fetişizmi medeniyetle doğru orantılı. ve bakıyorumda bu forumdaki değerli dostlara yazılarından anladığım kadarıyla kendi çaplarında entellektüel insanlar.
yalnız gerçekçi olmak lazım o klasik insanlar, yani kadına obje gibi bakan, birlikte olurken eşini sevmeyen ona, dokunmayan, öpmeyen, hatta soymayan, sadece bedenlerini güreştiren ve sekse fiş priz mantığıyla bakan zavallılar bizi anlamayacak, ve benim bir kez daha söylemekten utandığım o malum sıfatı yakıştıracaklar.
ama ben onlar bizim aşkımızı yaşayamadıkları,bırakın yaşamayı anlayamadıkları için yine de üzülüyorum.
sevgiyle!
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Dexter
Royal Üye

|
|
Ben tüm yakınlarımın, arkadaşlarımın kimliğini açıkça bildiği bir fetişistim.. Kimse bana ne sapık dedi, ne de diyebilir? Diyenle de ilişkimi keserim, kendi ''normal'' dünyalarında bırakırım onları..
Sizin içinizde acaba ben sapık mıyım diye en ufak bir şüphe varsa zaten yenik başlarsınız her ilişkiye.. Biz sapık değiliz, sapkınız .. Biri pervert , diğeri deviant.. Ha derseniz ki, sapık ile sapkının farkını kaç Türk vatandaşı anlar.. Anlamayan insanla da zaten yakın ilişki kurmaya gerek yok derim ben..
Son olarak her zaman söylediğim ve sempati ile karşılanan lafımı söyleyeyim..
'' İnsan insanı fuck'ar mı?''
|
|
|
|
_________________ No Mathilde and as a consequence no Dexter anymore..
|
|
 |
       |
 |
|
|