| Yazar |
Mesaj |
FlashFetis
Royal Üye

|
|
Arkadaşlar aranızda X-MEN serisini izleyen veya okuyan varsa bilir. O çizgi romanın temelinde ırkçılık yatar. Ama beyazın siyaha uyguladığı bir ırkçılık değildir oradaki, insanın mutanta uyguladığı bir ırkçılıkdır.
Bir kaç gündür bunu düşünüyorum. Aslında bizlerde mutantlar gibiyiz. Onlarıda insanlar kabul edemiyor, ucube olarak görüyorlar bizide. Hikayemizde çok benziyor. Çoğumuz mutantlar gibi kimliklerimizi saklıyoruz. Sığınacak bir yer arıyoruz. Ve Profesör X'e benzettiğim Parox bize o evi veriyor. FANETİ... Ha Charles Xaiver'ın Üstün Çocuk Enstitüsü, ha Faneti... İkiside fetişimizi veya mutasyonumuzu anlamada yardımcı oluyor. Hatta orada eğitimle, burada muhabettle özelliklerimizi geliştiriyoruz. Ben buraya ilk geldiğimde herhangi birine parayı basıp zevklerimi yaşama peşindeydim. Ama öyle çok şey kazandım ki burada, artık bu aklıma bile gelmiyor. Buda okulumuz sayesinde.
Dedim ya Parox Profesör X diye(bu arada baş ve son harfler tutuyo ) moderatörler ve Faneti Hanımlarımız X-MEN'ler. Onlar savaşcılarımız. Koruyucularımız. Bizi insanlığa iyi göstermeye çalışan kişiler. Diğer müthiş paylaşımcılarımız ise yetişmekte olan geleceğin X-MEN'leri.
Şimdi bu saydıklarım iyiler oldu. Tabii her zaman kötüler vardır. Magneto insan düzenini yıkıp mutantların düzenini kurmak istiyordu. Çünkü iki türün birlikte yaşayamayacağına inanıyordu. Bizim aramızda anarşistler var demek istemiyorum ama bir çoğumuz insanların asla bizi kabullenemeyeceğini düşünüyor. Umarım Ölümcül Mutant Kardeşliği gibi kindar bir grup çıkarmayız aramızdan.
Hepimiz mutantız. Hepimizin hediyeleri var. İnsanlardan farklıyız. Uçup şimşekler yaratmıyoruz belki ama hayata çok farklı bir açıdan bakıyoruz. Ayak seviyoruz, aşağılanmak istiyoruz, küçülmek, ezilmek... Hepimizin mutasyonu farklı ama bir arada oldukça güzel ve iş görür hale geliyor. Yani paylaşımla.
Peki sen hangi X-MEN'sin diyecek olanlara... Bu konuda biraz duygusal, birazda haklı olarak Wolverine'i seçerdim. Çünkü geçmişimi asla tam olarak bilemeyeceğim, ve saldırgan bir yapıda olacağım. Buda beni Wolverine yapmaya yeter.
Belki yaklaşımımı çocukca bulabilirsiniz. Ama ben sadece aradaki benzerliği şaşırtıcı derecede çok bulduğum için sizinle paylaşmak istedim. Yorumlarınızı bekliyorum...
|
|
|
|
_________________ Öldürün beni!!!
|
|
 |
     |
 |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
| farklı bi boyuttan bakmıssın ..benzetmelerınde fena degıl doorusu..ama bazı seylerınde gızlı kalması gerekıyo dıye dusunuyorum..
|
|
|
|
_________________ Seni hiç anlamadan şaşkın seyrettiler...
Olaganüstü renklerine bakıp..
Işıklı semalarda uçucu masumluğun
Sonsuz diyarlara kanat açıp süzülen...
UÇ YALNIZ UÇ ALACA TÜYLÜ KUŞ
(kelebek ömrü kadar sonsuz)...
|
|
 |
    |
 |
FlashFetis
Royal Üye

|
|
| Mesela neler gizli kalmalı, benzetmelerimle doğru orantılı olarak söylersen sevinirim...
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
| FlashFetis demiş ki:
|
|
Mesela neler gizli kalmalı, benzetmelerimle doğru orantılı olarak söylersen sevinirim...
|
bunları sende bende emınım ıyı bılıyoruz.
|
|
|
|
_________________ Seni hiç anlamadan şaşkın seyrettiler...
Olaganüstü renklerine bakıp..
Işıklı semalarda uçucu masumluğun
Sonsuz diyarlara kanat açıp süzülen...
UÇ YALNIZ UÇ ALACA TÜYLÜ KUŞ
(kelebek ömrü kadar sonsuz)...
|
|
 |
    |
 |
FlashFetis
Royal Üye

|
|
Tamam ben aldım cevabımı başka yorumu olan ...
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
babyface
Acemi

|
|
| Valla bu durumda bende Gambit'im.Kart atmayı severim:D
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
canadianfb
Fetişist

|
|
| arkadaşım yaklaşım iyi hoş ama kadınların beni en çok tahrik eden yeri ayakları diye kendime de mutant dedirtmem..ortalık ibne kaynıo mutantlık onlara kalsın ben fetişist ismi altında olmaktan memnunum
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
DerVulkan
Royal Üye

|
|
Ya düşünmek ne kadar güzel birşey, seninkisi Yemek yemeliyimi düşünmek değil akıl yolu ile benzetmeler ve çıkarımlar yapmak olmuş dostum. Amaç parçaları birleştirip yapbozu tamamlamak olmuş. Ne güzel işte, sonucun hatalı yada doğru olması mühim değil..İşte böyle insanları seviyorum..
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
turkish_tickling
Royal Üye

|
|
bence de çok güzel bi benzetme olmuş dostum ama X-men de her karakterin farklı bir özelliği var burda ise en fazla 15 farklı özellik var .. bide x-men ler okul içinde kimliklerini gizli tutup saklamıyolardı okulun dışında yapıyorlardı bu işlemi ... mutasyon tanımına da katılıyorum ama bazı eksikleri var bizim durumumuzla mutasyon kendinden sonraki nesillere de aktarılır yani eğer spider-man çocuğu olsa osuruk böceğil cocuk fln olurdu heralde .. bölece adaptayson olacak alt nesillerde .. bizimkisi anlık tanım için birebir farklılık burda anlatılmaya çalışan hakaret değil mutant kelimesi ile .. bide mutasyonu okdar da kötü bişey olarak görmeyin ilk insandan buyana kaç bin kez mutasyona uğradı acaba insanoğlu yani mutasyon kötü bişi olsaydı çoktan ölmüştük hepimiz ...
buarada bende beast olrm sanırım sakin kimliğini saklama gereği duymayan dışdünyadakilerle dil yolu ile mücadele eden fln fln işte ... eline sağlık güzel konu olmş ..
|
|
|
|
_________________ ölümüne fetişist ölümüne şeboist..
|
|
 |
     |
 |
dean
Acemi

|
|
| gerçekten şöyle bi baktımda aynen uyuyor.hele bi de ailesiyle yaşayanlar...İlginç bi yaklaşım.Ne bileyim hakkaten burası bnm bi ailem gibi geliyor.Şu siteye girip nick-pass girdiğimde sanki evimin anahtarını çevirip içeri girmişim gibi geliyo.Paylaşım için teşekkürler....
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
by_iskender
Fetişist

|
|
güzel bir yaklaşım açıkcası ama pek katıldığım söylenemez..
çünkü x-men serisinde birde kötü tarafın mutantları vardı onlar neye giriyo
ya bu kadar hayali bir şekilde olaya bakarsak işimiz yaş
ama eğer ki illa böyle bir yaklaşım varsa diyebileceğim tek şey hadi dünyayı kurtaralım ve bizim aslında normal insanlar olduğumuzu gösterelim
ama bunun için kimlerle savaşıcağız ?
|
|
|
|
_________________ ayakLara karşı oLan iLgim ,, gözLerimi hayata açtığım iLk günde başLamış ve sonsuza dek devam edicektir !
|
|
 |
    |
 |
khalkedonian
Royal Üye

|
|
| by_iskender demiş ki:
|
güzel bir yaklaşım açıkcası ama pek katıldığım söylenemez..
çünkü x-men serisinde birde kötü tarafın mutantları vardı onlar neye giriyo
ya bu kadar hayali bir şekilde olaya bakarsak işimiz yaş
ama eğer ki illa böyle bir yaklaşım varsa diyebileceğim tek şey hadi dünyayı kurtaralım ve bizim aslında normal insanlar olduğumuzu gösterelim
ama bunun için kimlerle savaşıcağız ?
|
Kiminle mi savaşacağız?. Vallahi dostum bize önyargıyla yaklaşan herkesle. Tabii topla, tüfekle değil kendimizi onlara kabul ettirerek.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
orhan
Fetişist

|
|
hahahah cok begendim yaklasimi ayrica khalkedonian a katiliyorum iyi iletisim ve durumun nasil bir sey oldugunu aciklamamiz yetecektir ha yetmeyen durumlarda baska sekilde ama burasi fetisizmimi anlatmanin en iyi baslangic yolu zaten...
not: canadianfb escinsellik,homo yada ibne nasil adlandiriyosan sen kimse bisey diyemez ama mutant olarak adlandirmak ne kadar dogru birak insanlar ne yasamak istiyorlarsa yasasinlar bizim fetis guzelligimiz yetiyor ama mutant yada baska digerleri gibi seyleri bizler demiyelim gorusundeyim ..
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
FlashFetis
Royal Üye

|
|
Öncelikle yorumlayan herkese teşekkür ederim. Saçma bulacakların olduğunu biliyordum. Ama X-MEN'lerde mutasyonun normal bişi olduğunu, mutantların iblis gibi görülmemeleri gerektiğini savunuyorlardı. Evet bizim karşımızda Magneto ve onun Ölümcül Mutant Kardeşliği grubu yok, ama bizi kabullenemeyen insanlar var onlarla savaşamalıyız.
turkish_tickling dediğin gibi okulda kimlikler ortada, dışarıda gizliydi. Bizimde bir farkımız olsun değil mi? Bu arada kimliğini açıklamış bir arkadaşımızda var sonuçta, herşey yavaş yavaş...
Mutasyon konusunda dediklerine katılıyorum, mutasyon olmasa bu halde olmazdık. Ama işimiz fetişizm, biz o kısmını tartışalım.
Birde neden Wolverine'i seçtiğimle ilgili bir fikir daha aklıma geldi. Wolverine aslında takım çalışmasını sevmeyen biriydi. X-MEN'lerde kalmasının tek sebebi Jean Grey'e olan aşkı. Sonradan takımdaki herkese ısındığıda bir gerçek ama onu elleriyle(pençeleriyle) öldürdükten sonra takımdan kopar gibi oldu. Şimdi uzun süreler Avengers'la takılıyor sadece çok önemli işlerde X-MEN'e yardıma geliyor. Bende 2 sene kadar buradan X-MEN'lerden uzak kaldım. Ama başka foruma gitmedim yanlış anlaşılmasın da Şimdi yine buradayım. Wolverine yani ...
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Parox
Site Admin

|
|
FlashFetis alemsin arkadas...acaba fetis dalinda böyle birsey gerceklestirsek mi
|
|
|
|

|
|
 |
         |
 |
|
|