Faneti DergiManken olmak istiyorumFetis KlipFaneti Lady
FeetLoves - BDSMTurk - Beraberlik - Falaka - Fetish WebDesign

Portal
 Forum  •   Chat  •  Arama  •  Seçenekler  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Oturum Aç
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
cicikis
Moderator
Moderator

turkey.gif
MesajTarih: Per 29 May, 2008 07:50  Mesaj konusu:  Yasaklanan sitelere girme Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Engellenen, Sansürlenen web sitelerine NASIL ULAŞABİLİRİM?

Cevabı çok basit, bunun için öncelikle ISS (internet servis sağlayıcınız) ın DNS (domain name server) leri yerine, Tüm dünyada daha etkin ve hızlı

DNS çözümü yapan TreeWalk DNS çözücüsünü kullanmanız yeterlidir.

Bu programı kullanarak sadece sansürlenen sitelere girebilmekle kalmayıp, sansürsüz sitelere de daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaşmanız mümkün olacaktır. Çünkü TTNet DNS sistemi sıklıkla göçmekte ve internet bağlantınız mevcut olsa dahi bir çok siteye ulaşamamaktasınız.

TreeWalk DNS çözücüsünü nasıl temin ederim?

WindowsXP , Win2000 ve Win2003 için;
Download linki: http://ntcanuck.com/download/051111twdns.zip

Windows 95 , 98 ve Me için;
Download linki: http://ntcanuck.com/download/BIND-LE.exe

Program üreticisinin web adresi: http://treewalkdns.com/

TreeWalk DNS çözücüsünü bilgisayarıma nasıl kurarım?

KURULUM İŞLEMİ OLDUKÇA BASİTTİR VE HİÇBİR AYAR YAPMANIZ GEREKMEZ

Öncelikle yukarıda verilen linkler yardımı ile programı bilgisayarımıza indiriyoruz. Daha sonra Zip dosyasının içindeki TreeWalk.exe dosyasını açıyoruz, ve kuruluma başlıyoruz.

Kurulum aşamalarını tek tek resim olarak göstermek gerekirse

Image

Image

"Next" tuşuna tıklayark kuruluma başlıyoruz.
önce "I accept the agreement" daha sonra "Next" i tikliyoruz

Bundan sonraki tüm aşamaları "Next" i tıklayarak geçiyoruz ve son aşama olarak

Image

Bilgisayarın yeniden başlatılmasını belirten ekran çıkıyor.

Kaydedilmemiş çalışmalarımızı kaydederek (Açık olan ofis programları vb programlarda o an çalışma yapıyorsak) bilgisayarı yeniden başlatabilir ve "Yes, restart computer now" seçeneği seçebilir
veya
Bilgisayarı daha sonra restart yapmak için "No, I will restart the computer later" seçeneğini seçerek "Finish" butonunu tıklayabiliriz.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Bilgisayarımızı yeniden başlattığımızda, DNS çözücümüz devreye gireceği için, Herhangi bir firewall yazılımı kullanıyor isek, firewall yazılımı bizi uyaracak ve programın çalışması için bizden onay vermimizi isteyecektir. Bu tür bir uyarı ile karşılaşırsanız mutlaka "ALLOW" seçeneğini tiklamanız gerekiyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROGRAMSIZ OLARAK
Farklı DNS Sunucusu ile Yasak Sitelere Girmek

Bilirsiniz ki pek değerli devletimizin değerli mahkemeleri, web sitelerine yasak üstüne yasak getiriyor... Youtube yasaklandı, şu yasaklandı, bu yasaklandı derken en sevdiğimiz siteler bir bir gitti elimizden. Şimdi bunlara giremeye ihtiyacı olan arkadaşlar için anlatıyorum Smile
Öncelikle Denetim Masası'ndan Ağ Bağlantıları'na giriyoruz.

Image

Burada sizin Yerel Ağ Bağlantı'nızın bir simgesi olacak, o simgeye sağ tıklayıp özelliklere giriyorsunuz.

Image

Daha sonra, açılan özellikler penceresinde İnternet İletişim Kuralları (TCP/İP) seçeneğine çift tıklıyoruz.

Image

Bundan sonra açılan penceredeki DNS ayarlarını aşağıdaki resimde olduğu gibi yapıyoruz;

Image

"Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan" seçeneğini işaretleyip,
"Yeğlenen DNS Sunucusu" kısmına 208.67.222.222
"Diğer DNS Sunucusu" kısmına 208.67.220.220 yazıyoruz
Tamam'a basarak açtığımız tüm pencereleri kapıyoruz. Artık yasak sitelere girebiliyoruz...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Image

En son cicikis tarafından Per 29 May, 2008 15:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi.
Aslan Cinsiyet:Bayan Horoz Çevrimdışıcicikis kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
Parox
Site Admin
Site Admin

turkey.gif
MesajTarih: Per 29 May, 2008 08:57  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Ayrintili ve güzel bilgilendirme icin cok tesekkürler.

Akrep Cinsiyet:Bay Kedi ÇevrimdışıParox kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etYIMMSNMICQ
cicikis
Moderator
Moderator

turkey.gif
MesajTarih: Per 29 May, 2008 10:36  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

sabitleyelim mi patron ???

Image

Aslan Cinsiyet:Bayan Horoz Çevrimdışıcicikis kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
aatg2000
Royal Üye
Royal Üye

turkey.gif
MesajTarih: Per 29 May, 2008 17:49  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

ben bu programsız olanı denedim fakat yine giremedim yasak sitelere?? Crying or Very sad
(geocities e girişi denedim fakat girmedi.)

Koç Cinsiyet:Bay Ejderha Çevrimdışıaatg2000 kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
cicikis
Moderator
Moderator

turkey.gif
MesajTarih: Per 29 May, 2008 18:23  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

ilk program vistada çalışmıyo ben laptopa 2. tekniği uyguladım bugün şu an girebiliyorum
Masaüstü pc de de ilk programı kurdum onda xp yüklü o da çalıştı bi de 3. yöntem ekledim. Onuda dene istersen

http://www.faneti.net/portalxl/viewtopic.php?p=138456#138456

Image

atagun
Fetişist
Fetişist

turkey.gif
MesajTarih: Per 29 May, 2008 20:24  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Yasaklı sitelere giriş için basit ve kullanışlı yeni yöntem

http://www.faneti.net/portalxl/viewtopic.php?p=138460

Akrep Cinsiyet:Bay Maymun Çevrimdışıatagun kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
piedilover
Tecrübeli
Tecrübeli

blank.gif
MesajTarih: Per 29 May, 2008 20:25  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

dns ayarı yaptıktan sonra komut satırından dns önbelleğini temizlemeniz gerekir. yada bilgisayarı yeniden başlatmanız. Programdansa DNS ayarı daha güvenli. Kapalı kutu programlara güvenmem

Başlat>çalıştır
cmd enter

kara ekrana

ipconfig /flushdns enter

Oğlak  Horoz Çevrimdışıpiedilover kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
PJ LeGLoVeR
Super Moderator
Super Moderator

turkey.gif
MesajTarih: Per 29 May, 2008 22:06  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Yapılması çok kolay olan bir işi programa yaptırmanın lüzumunu görmüyorum, ayrıca TreeWalk a güvenmiyorum ve onun public DNS leri de çoğu zaman işe yaramıyor.
Ondan siz 2. seçeneği kullanın yani cicikis ın anlattığı 2. yöntem ile kendi DNS inizi manuel olarak girin.
4.2.2.1, 4.2.2.2, 4.2.2.3 .... bunları deneyebilirsiniz. Bunlar public DNS lerdir, hızlı şekilde size youtube.com u xhamster.com u ve türk telekomun yasakladığı tüm siteleri getirir.

İşin mantığını da söyleyim, madem paylaşım başlığı burası (bir çoğunuzun bilmesine rağmen bilmeyen vardır diye umut ederek),

DNS: Alan adı sistemi demektir. Bildiğiniz üzere internete çıkan her birimin bir IP adresi(numarası) vardır. DNS sistemi, IP adresi yerine (Ör: 212.123.12.6Cool insanların aklında tutabileceği isimler sağlar.
Yani siz www.youtube.com yazdığınızda ilk önce DNS sunucusu onun IP adresini size döndürür. Siz o IP adresiyle o sunucuya bağlantı kurarsınız. Olay tamamen işi basitleştirmedir aslında.

Türk Telekomun yaptığı da, biz eğer DNS imizi otomatik seçersek, doğal olarak Internet Servis Sağlayıcımız olan Türk Telekom'un DNS sunucularından, www.youtube.com'a karşılık olarak dönen bu sitenin ip si değil de, Telekomun kendi belirlediği "mahkeme kararıyla kapatılmıştır" yazısının yazdığı bir sunucudur.

Biz DNS imizi değiştirirerek Telekom'a "Ben artık senden adres sormıcam, daha güvenilir ve bana yasak koymayan bir kaynak buldum, ondan öğrenicem" demiş oluyorsunuz.

Umarım güzel anlatabilmişimdir. Smile

Koç Cinsiyet:Bay Bufalo ÇevrimdışıPJ LeGLoVeR kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
atagun
Fetişist
Fetişist

turkey.gif
MesajTarih: Cum 30 May, 2008 11:39  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Youtube artık dns değiştirmeyle erişilemiyor.
Anladığım kadarı ile IP bazlı engeleme yapmaya başladı telekom ne yazık ki.

Akrep Cinsiyet:Bay Maymun Çevrimdışıatagun kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSNM
Mesajları göster:      

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz

Tüm saatler GMT +2 Saat

RSS Feed - RSS Feed 5
RSS Album Feed - Archive

Copyright Faneti.net 1997-2008 - powered by Feetloves.com
| Oriental Girl | AbsoluteFetish | Feetloves | Faneti | Fetish Chat |
| Tanışalım | BDSM Turkey | BDSM Chat | Fetish & BDSM Search Engine |
| Falaka | MasterDaPain | Sallenaz | Parox Zone | Bastinado Portal | Türkçe Blogs |