| Yazar |
Mesaj |
MONTAIGNE

Tecrübeli

|
|
Forumlar da sıkça karşılaştığım ve tartışıldığına şahit olduğum ,7/24 Kölelik hakkın da şahsi olarak fikirlerimi bu konu altın da söylemek istedim.Elbette kimseden şahsi fikirlerimle örtüşen fikirlere sahip açıklamaları beklemediğim gibi,şahsıma katılmayana düşünce sahipleri de olacaktır.Amacım tartışma yaratmak değil,sadece bu konu da kişisel görüşümü iletmek.
BDSM’NİN çok geniş bir şemsiye olduğunu her defasın da ifade etmişimdir.BDSM nin temel kurallarının haricin de yaşanması istenilen her türlü zevk ve fantezi,iki kişinin rızası ve isteğiyle gerçekleşir.Bunun dışın da köle bir çok konu da efendisinin hizmetin de bulunmayı ve ona en iyi şekil de itaat etmeyi kendisine görev bilir ve zevk ile yapar.Bir köleye sahip olmak ve onu himaye altına almak,bana göre büyük sorumluluk gerektirdiği gibi,karşımızda ki kölenin insan olduğunu da unutmamak gerekir.Sadece fiziksel ve psikolojik etkilerle bir köleyi sahiplenmek yeterli olmadığı gibi,efendinin her zaman kölesini bir çok konu da avucunun içine alması gerektiğini düşünürüm.Şimdi bazı sesler duyar gibiyim “efendi hiç kölesini avucunun içine almaya çalışır mı” ? Benim anlayışıma göre çalışır,BDSM sadece emretmek,fiili müdahaleler de bulunmak,köleyi itaat ettirmek değildir benim mantığım da.Efendi her şartlar da kölesine güven vermeli,köle efendisinin yanın da kendisini değerli ve bir o kadar da sahiplenilmiş hissetmeli.
Peki,bütün olanaklar oluşturulmuş düşünürsek,kölenin efendisine 7/24 itaat etmesi mümkün olur mu.?
Tabi ki her efendinin köleye bakış açısı ve bir köleyi sahiplenmesi ile ilgili kriterleri farklılık gösterebilir.Lakin,şahsen ben,bir kölenin 7/24 hizmet edebilmesinin pekte mümkün olabileceğini düşünmüyorum.Yaşadığımız ülke ve koşulları göz önün de bulundurursak,size her daim hizmet edebilecek bir kölenin her açıdan eksiklerini ve ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir.Benim köle edinme anlayışıma göre,bu tür bir yaşamın söz konusu olabilmesi için,efendinin ekonomik gücünün yerin de olmasının şart olduğunu savunurum.Bu durum efendi tarafından sağlandığın da,kölenin her ihtiyacı kendisi tarafından karşılanması için ekonomik güce sahip olması gerekmediği gibi,her saat ve her şartta köle efendisinin yanın da,ona hizmette bulunabilir.Kölenin,insan olduğunun hatırlanması,haliyle her insanın da ihtiyaçlarının olduğu düşünülmeli,o mantıkla hareket edip 7/24 hizmet edecek bir köleye sahip olunabilirimi,öyle düşünülmeli.Bur da kölenin de sosyal ve aile hayatı da yok sayılmamalı.
Bu yaklaşımı bir kenara bırakıp “ben anlamam,benim kölem her istediğim saatte ve istediğim yer de bana hizmet etmeli” diyorsa bir efendi,bunun akılla iştigali pek abes olur.Bu,gerçekleri göz ardı etmek,bir köleye sahip çıkmanın sorumluluklarını hiçe saymak ve onun insan olduğunu unutmak demektir.Kendimizi kandırmanın ve aksi hal de düşünce telakkisinin doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmediğim gibi,önemli bir çok şartların yerine getirilmeden 7/24 köleliğin mümkün olacağını düşünmüyorum.Bunu yaşayanların da,bu şartlara sahip olmuş kişiler olduğunu düşünüyorum (ben hiç yaşayana rastlamadım).
Sonuç olarak benim 7/24 köle anlayışım,kölenin her konu da efendisi tarafından ihtiyaçlarının rahatça karşılanabilir olması,efendinin sosyal hayatının da bu tarz bir efendi/köle ilişkisi için uygunluğu gerekmektedir.”Ben kölemin hiçbir ihtiyacını karşılamam,ama 7/24 hizmet etmesini isterim” diyen bir efendinin de,bu tarz da bir köle ile ilişki yaşaması bana göre sıfır ihtimal.
|
|
|
|
_________________ noble insurgente
|
|
 |
     |
 |
helot1982
Acemi

|
|
 |
      |
 |
Şalamar 24
Royal Üye

|
|
| yazdıklarının cogunda dogru tespıtte bulunmussun aslında...
|
|
|
|
 |
    |
 |
FlashFetis
Royal Üye

|
|
| Güzel tespit, iyi yazı...
|
|
|
|
_________________ Öldürün beni!!!
|
|
 |
     |
 |
eren_the feet maniac
Fetişist

|
|
| hocam meseleyi gerçekten derinlemesine ele almışsın
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
DerVulkan
Royal Üye

|
|
| İlginç ve güzel bir yazı olmuş bencede..
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
sekerpare
Usta Yazar

|
|
| Kolelikten ve efendilikten bahseden bircok insanin dusunmedigi ve konusmadigi onemli konulari ortaya koydugunuz icin tesekkuler.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
khalkedonian
Royal Üye

|
|
| BDSM'ci olmayan, sadece ayak fetişisti olan bir kişi olarak ben sayın MONTAİGNE'nin açıklamalarını içerik bakımından oldukça doyurucu buldum. BDSM oldukça farklı bir alan ve biz ayak fetişistlerinin zevk algısıyla bir çok yerde tenakuza düşüyor. Piyasada pek çok çakma master ve mistress var. BDSM konusunda en basit tanımları bile yapabilecek kertede bilgiden yoksun olan bu soytarılar birde BDSM'ye ilgisi olan insanların kendilerine tabii olup, hizmet etmelerini bekliyorlar. (Sözüm meclisten dışarı). Ben sitemize ilk katıldığı ve kıymetli bilgilerini bizlerle paylaşmaya başladığı günden itibaren sayın MONTAİGNE'nin BDSM ve konusunda mesajlarını ilgi ve merakla okuyorum. Kendisine teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Parox
Site Admin

|
|
Baslik ve paylasim icin cok tesekkür ederim. Bizim icin BDSM hayatimizin icinde olunca paylasimda bulunmayi önemsemiyoruz ki böyle bir basligi ve yorumlari okuyunca aslinda az paylasim oldugu anlasiliyor.
Yazinin cogu noktalarina katiliyorum ve gönülden sorularin sorulmasini isterdim. Sonucta Montaigne bu konu üzerine herseyi anlatmaya deneseydi uzunluktan dolayi server bu basligi kabul etmezdi
|
|
|
|

|
|
 |
         |
 |
underHeel
Fetişist

|
|
| 7/24 köle olmak fikri sadece azgınlıkla arzulanan bir fantezi..hiç kimse bunu gerçekten yapmaz,yapamaz,birkaç gün içinde sıkılır zaten.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
cicikis
Moderator

|