|
|
 |
|
 |
|
 |
| |
| Yazar |
Mesaj |
quattro
Fetişist

|
|
arkadaşlar merhabalar,
türkiyede sinemalarda gösterilmemiş bir film, türkçeye "sil baştan" ismiyle çevirilmiş. 2004 yapımı. yani 3 yıllık bir eser. ben ilk defa bir arkadaşımın tavsiyesi ile dün akşam izledim. çok ilginç bir hikaye, çok yerinde flashbackler ile yaratılmış orjinal bir anlatım, harika resimler. bana kalırsa sadece bir bölümde anlatım biraz yavaşlamış. onun haricinde su gibi akan bir film. başlarda David Lynch'in "Mullholand Drive" ve "Lost Highway " indeki gibi acaba bazı yerler cevapsız kalacak ve meraktan çatlayacakmıyım diye insan korkuyor. ama herşey cevaplanıyor. herhangi bir mesaj verme kaygısı yok. isteyenin istediğini anlayabileceği bir hikaye.
ilişkilerin zamanla eskidikten sonra insanı boğmaya başlaması ve insana arada sırada da olsa ilişkiden vazgeçmeyi düşündürmesi, ancak vazgeçtikten sonra hissedilen pişmanlık, yaşanan negatifliklerin aslında vazgeçilen şeye karşılık ne kadar da önemsiz olduğu gibi duyguları bana hissettirdi. filmdeki hiçbirşey mükemmel değil, hayattaki neyse filimdekide o. hikayenin reprodüksiyonunda renklendirme asla yapılmamış. hayatta nasıl yaşanıyorsa aynen aktarılmış. çok klişe farkındayım ama mutlaka kendinizden bişey bulacaksınız...
herkese izlemesini tavsiye ediyorum. iyi günler...
|
|
|
|
     |
 |
PJ LeGLoVeR
Super Moderator

|
|
bende bu film var.. izlicem diyodum bi gün ama bi türlü kısmet olmadı. izleyim bari.. saol hatırlattığın ve tanıttığın için
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
DerVulkan
Royal Üye

|
|
| Quatro dostum, filmin orjinal ismini keşke yazsaydın daha rahat bulabilirdim galiba..Çünkü orijinal adıyla çevrilmiş adlar değişiyor çoğu zaman.Merak ettim seyredeyim bulabilirsem, teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
DerVulkan
Royal Üye

|
|
oooo pardon başlıkta yazıyormuş isim, kafa dalgın benim bu sıralar
Sevgiler..
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
| |
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti gönderemezsiniz Bu forumdan eklenti indiremezsiniz
|
|
|
 |
|
 |
Tüm saatler GMT +2 Saat
|
|
|