| Yazar |
Mesaj |
terlikci2002
Royal Üye

|
|
hemen her üründe artık bu resimdeki çizgilerle ifade olunmuş stok fiyatlandırma vs gibi bir çok bilgiyi içeren kodları görmekteyiz. Ama hiç dikkat etmeyiz eğer kasadaki kız kasaya okutamazsa yada bu etiket yoksa bakarız.. NE KADAR YANLIŞ ***
869 ile başlayanlar kendi üretimimizdir.Alışveriş yaparken barkodu 869 ile başlayanları seçelim paramız kendimize dönsün özellikle şekerleme dondurma çikolata deterjan deodorant tıraş malzemeleri güneş bakım malzemeleri güzellik malzemeleri başta olmak üzere lütfen 869 ile başlayanları alalım ve aldıralım. Bunun yanı sıra özellikle çok geniş bir ürün ağına sahip ülker markasından uzak duralım.
ülkemizde her ürünün alternatifi var , vazgeçemeyeceğimiz tatlar yada zevkler mutlaka ki vardır fakat o olmazsa buda olabilir dediğimiz ürünlerde bunu uygularsak ekonomimize en büyük katkıyı yapmış olacağız.
*YABANCI ÜLKELERDE İNSANLAR KENDİ LİSANI İLE KULLANIM BİLGİLERİ OLMAYAN ÜRÜNLERİ BİLE ALMAMAKTADIRLAR.
*AYRICA özellikle son kullanma tarihlerine türkçe kullanım talimatlarına plastik ve teneke kutularda ürün almamaya ,light ve enerji içecek almamaya ürün fiyat etiketlerine dikkat ederek kasada yazan fiyata ve alışveriş yaptıktan sonra kasa fişinden fiyatları kontrol etmeye dikkat edelim.
BUNLARA OKUDUKTAN SONRA BU KADAR ZORMU ALIŞVERİŞ DEMEYİN PARAYI YOLDA BULMUYORUZ
BU MEMLEKETTE ÇOĞUNLUĞUMUZ PARAYI ASLANIN AĞZINDAN ALMAKTA.
UMARIM ÇOĞUNLUK YOLLADIĞIM RESİM VE KLİPLERDEN LİNKLERDEN ÇOK BU YAZDIKLARIMA İTİBAR EDERLER.
terlikci2002
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
ToesRus
Royal Üye

|
|
|
_________________ Sevdamızda
+Ayak
|
|
 |
    |
 |
Tom Ford
Royal Üye

|
|
| ilk defa duyup görüyorum....teşekkürler.........
|
|
|
|
_________________ .....Heaven won't take me and hell's afraid I'll take over.....
|
|
 |
    |
 |
Bekff
Royal Üye

|
|
| Evet barkotlardaki bu olayı biliyorum bilmesine, ancak açık söylemek gerekirse hiç dikkat etmiyorum... Dikkat etmemiz gerek ama, alışkanlıklardan vazgeçmek biraz zor...
|
|
|
|
_________________ NO COMMENT...
|
|
 |
       |
 |
recaizade
Acemi

|
|
| çok saol kardeş milliyetçi olmak gerek bu konularda bence...
|
|
|
|
_________________ ı like girls nostrils...
|
|
 |
    |
 |
casra
Fetişist

|
|
 |
    |
 |
cajolerus
Super Moderator

|
|
| ben de ilk defa duyuyorum.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
sayhan
Fetişist

|
|
| Ülker den niye uzak duruyoruz?
|
|
|
|
_________________ Hiçbirgün herkes Galatasaraylı olamayacak
|
|
 |
    |
 |
terlikci2002
Royal Üye

|
|
| sayhan demiş ki: | | Ülker den niye uzak duruyoruz? |
gıda sektörü ile uzaktan yakından alakam yok sadece tüketiciyim bu markanın arkasında kimlerin olup olmadığı da bir yana sadece piyasaya her çıkan ürünü taklit ederek yada markalarını satın almaya çalışması bile uzak durmamı gerektiriyor.3 büyüklerin adına yapışması bile merakınızı çekmedimi? bir fb li olarak ben memnun değilim
çok büyük ve atıl bir pazar olan ve kötü bir yolda ekonomi yokuşundan hızla aşağılara koşan ülkemizde siz gençlere bu başlık biraz araştırma yapma ve hayatta nerede nasıl duracağımızı belirleme vede harcadığımız paraların nereye kime gittiğini bize ne olarak döndüdüğünün bilinmesi TAVSİYESİDİR.
zira buraya gelen 3-5 mesajda da görüldüğü üzere maalesef kime neye hizmet ettiğimizi bilmeden paramızı harcamaktayız.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Parox
Site Admin

|
|
Sagol bilgin icin. Umarim KNORR gibi yabanci sirketin bizim asirlardir öz ve öz corbalarindan soslara kadar kopyalayip bize satan ve sayemizde yine yabancilari zengin eden halk olarak buna dikkat ederiz.
Nedense yabanci mal halkima hep daha tatli geliyor. Bize 3. dünya ülke olarak hala avrupada okul dersinde tanitan milletler yine 3. dünya olarak gördügü fakir bir ülkeyi kullanmayi ve son varliklarini ellinden almayi hic ihmal etmiyor. Ama suc bizde. Aramizda öyle insanlar varki son donunu ver desen verecek ve bu hareket icin bide onlarin bilmem neresini yalayacak durumda.
Bir keresinde Türkiye nin büyük bir alisveris marketinde bir arkadasla alisveris yapiyoruz. Cikolata bölümüne geldik ve mubarek 10 metre sadece cikolata var ama solumda türk markalari ve sagda yabanci markalar. Simdi hersey tabi zevk meselesi ama bir defa benim kontaklar tutmadi ve birden arkadasimi sasirtarak konusmaya basladim..."ya bakarmisin su olaya. Milletim gecim derdinde bunlarsa utanmadan bukadar pahali yabanci ürünleri satiyorlar. Benim halkimin bazi modern sanan yada okadar yabanci cikolatayi adam yerine koyan insanim bide bunlari aliyor ve yabanciyi zengin ediyor. O cikolata nin icindeki süt sadece fabrika sütütdür. Sagliksiz birsey. Bu cikolatayi bu tada getirmek icin okadar suni karisimlar kullaniyorlarki zamanla hastaliklar bire yaratiyor. Benim insanim kendi malini kötü ederken en azindan bizim malimiz kadar kötü olan yabanci pisligi el üstünde tutuyor. Ya yaziklar olsun. En azindan bizimkinde ne var ne yok biliyorsun. Biz ise en pis ve pahali olani aliyoruz. Bukadar yabanci ... yalanirmi"...derken meyersem bir tegze arkamizda elline yabanci cikolata almis. Bana geldi ve dediki "...oglum bunlar gercekten bizi kandiriyorlar degilmi?"
Evet dedim kendisine. Nerden bide ayrintili bilgi ala bilir diye dedim ve teyzem ogün arabayi türk ürünü olan türk yikolatasi aldi.
|
|
|
|

|
|
 |
         |
 |
terlikci2002
Royal Üye

|
|
çok haklısın Parox
daha kimbilir ne markalar vardır bilmediğimiz
birde şu gerçek var ÇİKOLATA ana maddelerinden olan fındık bizim ürünümüz DÜNYANIN EN BÜYÜK FINDIK ÜRETİCİSİYİZ
hatırlanırsa hükümetle fındık üreticisi kapıştı geçen sene uşakları oldukları avrupa ve birliğinin istekleri doğrultusunda fiyatı artıramıyorlar ki dolarda senelerdir sabit vede bunu gösterip ekenomi yolunda diyorlar.Üretici kan ağlamakta
kimin elinde böyle bir güç varsa dibine kadar kullanmakta biz yabancıya geleneksel saygımızı gösteriyoruz.!!!
en acısıda uşak olan hükümetin vatandaşları olmak.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
ayaklaratapan
Royal Üye

|
|
| şu zamanlarda milliyetçi davranmanın yararlı olacağına inanıyorum ve bu tür konularda gerçekten dikkatli davranıyorum....
|
|
|
|
_________________ FERİ KAÇMIŞ 2 GÖZ,BİRBİRİNE SARILMIŞ 2 TİTREK DUDAKTAN İBARET SURATIM.
(YARDIM ÇAĞIR!....)
KURTARIR BEDENİ ELBET BİRİLERİ YA.
KÜRDAN KOLLAR AĞIRLIĞINDA EZİLİR,DOKUNSALAR AĞLARIM,AĞRISI FERYAT.
(TAHAMMÜLSÜZÜM !...)
DİNDİRİR ACINI ELBET BİR MELEK YA
|
|
 |
      |
 |
ayaklaratapan
Royal Üye

|
|
| ve ayrıca bilmeyenleri bilgilendirdiğin için teşekkürler terlikci2002
|
|
|
|
_________________ FERİ KAÇMIŞ 2 GÖZ,BİRBİRİNE SARILMIŞ 2 TİTREK DUDAKTAN İBARET SURATIM.
(YARDIM ÇAĞIR!....)
KURTARIR BEDENİ ELBET BİRİLERİ YA.
KÜRDAN KOLLAR AĞIRLIĞINDA EZİLİR,DOKUNSALAR AĞLARIM,AĞRISI FERYAT.
(TAHAMMÜLSÜZÜM !...)
DİNDİRİR ACINI ELBET BİR MELEK YA
|
|
 |
      |
 |
bozkurt220
Fetiş&BdSm Usta

|
|
tesekkurler terlıkcı ama kola olarak coca cola dan baskasını ıcemıyorum ben abd ve ısraıl yapımı ama
|
|
|
|
_________________ fanetıye ımza atmaktan cok mutluyum. hayallerımın forumuna uye oldum.ınsallah basarılı bı uyelık gecırırım ,amacım fanetıye nam kazandırarak avrupadakı forumlara acılmak:)
|
|
 |
    |
 |
delpiero000

Royal Üye

|
|
| Tom Ford demiş ki: | | ilk defa duyup görüyorum....teşekkürler......... |
valla bende ama iyi bişi miş
|