Kiyidakiler
Faneti DergiManken olmak istiyorumFetis KlipFaneti Lady
FeetLoves - BDSMTurk - Beraberlik - Falaka - Fetish WebDesign

Portal
 Forum  •   Chat  •  Arama  •  Seçenekler  •  Hesap Aç  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar  •  Oturum Aç
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
Dexter
Royal Üye
Royal Üye

france.gif
MesajTarih: Per 01 Haz, 2006 20:09  Mesaj konusu:  Faneti ne demek? Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Bu daha önceden açıklanmış olabilir ancak ben bilmiyorum..Bilmemem ayıp değildi ama öğrenmemem ayıp olur diye birçok arama motorundan araştırdım ''Faneti nedir?'' diye..Karşıma çeşitli bilgiler çıktı ama içerikle bağdaştıramadım..Ben karşılaştığım bilgileri geçiyorum altta- bilen birisi bunlarla bağlantılı olup olmadığını -bağlantılıysa da nasıl bir bağlantı kurulduğunu açıklayabilir mi?

Benim bulduklarım..

- İtalyanca bir aile ismi ancak günümüz İtalyanca sözlüklerinde rastlayamadım herhangi bir anlamına..Etimolojik açıdan incelediğimde de bir sonuç elde edemedim ..Belki herhangi bir bölgede kullanılan bir isim-bir aidiyet belirten soy-adı olabilir die düşündüm ama sonuç çıkmadı.. Örnek da Vinci ya da Milanese ; Vinci kasabasından ya da Milano kökenli gibi..

- Faneti Yunanistan'da bir yerleşim yeri ama mezra olarak ancak nitelenebilecek türden..ki 1991 sayımında nüfusu sadece 38 kişiymiş..Megalopoli kasabası ya da ilçesinin 19 km güneybatısındaki Paradissia köyü yakınlarında bir mezra ..
Benim ailem de Yunanistan göçmeni olduğundan Parox un da böyle bir tarihsel bağı olabilir die düşündüm..

- Faneti kelimesi Buru dilinde ''pin'' yani ''iğne'' anlamına geliyormuş..

faneti, n. pin. Du peka plaus bu moo, du peka faneti an bu
mohe, They did not leave one needle, or one pin. --Elias.

Buru ise Endonezya'nın Maluku bölgesindeki bir adanın ismi..Yaklaşık 80,000 kişilik bir de nüfusa sahip..

Balık Cinsiyet:Bay Domuz ÇevrimdışıDexter kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNMICQ
FN

turkey.gif
MesajTarih: Per 01 Haz, 2006 21:09  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Laughing

Yay Cinsiyet:Bayan Kedi GizliFN kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
Bomonti
Royal Üye
Royal Üye

turkey.gif
MesajTarih: Per 01 Haz, 2006 22:00  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Dexter ben de bu soruyu sorcaktım bi türlü fırsat olmadı.. Sahi bu sitenin adının faneti olmasının sebebi ne? Faneti ne demek yahu? Smile

Aslan Cinsiyet:Bay Ejderha GizliBomonti kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Dexter
Royal Üye
Royal Üye

france.gif
MesajTarih: Per 01 Haz, 2006 23:01  Mesaj konusu:  Re: Faneti ne demek? Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Şimdi bu cevaptan moderatör olan birinin moderatörü olduğu forumun sitesine isim babalığı yapan bir kelimenin anlamını yüksek ihtimalle bildiği varsayımıyla birlikte bu bulduklarımdan başka bir kaynağa sahip olabileceğini düşünüyorum..

Ama ben bulamadığımdan olsa gerek sorumu yineliyorum-birisi belki en azından söyler çok okkült bir anlamı yoksa bu kelimenin..Senaryo yazımında sınırım yoktur..Bakın hemen aklıma gelen senaryoyu aktarayım size..

Faneti tarikatı VII.yy da İtalya nın güneyindeki Nocitto kasabasında Papaz Fabio Faneti tarafından kurulmuştur..Katolik kilisede görev almasına rağmen içten içe Verona Limanına Kudüs'ten gelen Tapınakçıların anlattıklarına ilgi duyuyordu..ve bir kitap yazmaya başladı ''Nascita di Realta'' (Gerçeğin
Doğuşu)..Kitabın yankıları kısa sürede Kardinal'e kadar ulaşmıştı..Papaz Faneti de artık çevresinde tanınan bir görüş adamı isi; kendini takip eden bir sürü yandaşı vardı ..Hatta yazdığı kitap ''Il libro di Faneti'' adını almaya başladı..Kilise tarafından hunharca katledilen Faneti sonrasında yandaşları uzun süre bu akımı gizlice sürdürdüler..Ta ki geçtiğimiz yüzyılın sonuna kadar..

Balık Cinsiyet:Bay Domuz ÇevrimdışıDexter kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNMICQ
FN

turkey.gif
MesajTarih: Cum 02 Haz, 2006 01:22  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Hunharca katledilmeye çalışılan Faneti aslında ölümsüzdür Wink

Yay Cinsiyet:Bayan Kedi GizliFN kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
_CrossedLegs_
Royal Üye
Royal Üye

turkey.gif
MesajTarih: Cum 02 Haz, 2006 01:24  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Hiç düşünmemiştim.. İğne olabilir diycem ama Parox'un "BURU" diliyle ne tür bir alakası olabilir bilmiyorum Laughing

Koç Cinsiyet:Bay Kaplan Gizli_CrossedLegs_ kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
pinarinayaklari
Fetişist
Fetişist

germany.gif
MesajTarih: Cum 02 Haz, 2006 02:21  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

bende merak ettim şimdi

Aslan Cinsiyet:Bay Ejderha Çevrimdışıpinarinayaklari kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
ayaklaratapan
Royal Üye
Royal Üye

turkey.gif
MesajTarih: Cum 02 Haz, 2006 02:38  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Faneti demek gecem demek gündüzüm demek herşeyim demek Wink

geyik oldu biraz ama bende merak ettim cidden

Akrep Cinsiyet:Bay Bufalo Çevrimdışıayaklaratapan kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderMSNM
FlashFetis
Royal Üye
Royal Üye

turkey.gif
MesajTarih: Cum 02 Haz, 2006 15:43  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

FANETİ: FANtazi ETİk Razz Bu da benden bi uydurma Mr. Green ...

Balık Cinsiyet:Bay Bufalo ÇevrimdışıFlashFetis kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
agro
Fetişist
Fetişist

france.gif
MesajTarih: Cum 02 Haz, 2006 17:19  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

walla guzel bir isim ama hakikaten ne demek acaba Mr. Green

Koç Cinsiyet:Bay Kaplan Çevrimdışıagro kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
alsarar
Üst Yönetim
Üst Yönetim

turkey.gif
MesajTarih: Cum 02 Haz, 2006 21:04  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

çok güzel bir araştırma olmuş...takdir ettim:)

Oğlak Cinsiyet:Bay Köpek Çevrimdışıalsarar kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
ayaksewer_007
Royal Üye
Royal Üye

turkey.gif
MesajTarih: Cum 02 Haz, 2006 21:45  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Valla açılımlara devam edin bakalım arkadaşlar... Üretin bişeyler Wink

Kova Cinsiyet:Bay Horoz Çevrimdışıayaksewer_007 kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderICQ
Bekff
Royal Üye
Royal Üye

turkey.gif
MesajTarih: Cum 02 Haz, 2006 21:47  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Flasın uydurduğu gibi olmasada belki bir kısaltmadır.Paroxtan gelicek açıklamayı beklioruz...ama dexterin yazdıklarından akla en yatkını Yunanistan ve İtalyadaki anlamları geliyor ama şunuda rahatlıkala söyliyebilirim galiba dexterinkilerden hiç biri değil Yunanistandaki diyeceğim ama 38 nufüs çok az bence ismin ordan gelme ihtimali %0,2 falandır heralde italyada aile adı ad soyad dedin ama parox bu tür şeyleri bu ortama taşımayacak kadar doğal bir isim...
Benim düşüncem aniden inasnın aklına gelen bir isim veya bir kısaltma olabilir...

Aslan Cinsiyet:Bay Maymun ÇevrimdışıBekff kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderAIMYIMMSNM
Bomonti
Royal Üye
Royal Üye

turkey.gif
MesajTarih: Cum 02 Haz, 2006 22:22  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Haberler: "FANETİ" isminin nerden geldiği gizemini hala sürdürüyor. Olayın "Kilit İsmi" Parox henüz konu hakkında bir açıklama yapmadı. Gelişmeleri almak için lütfen bizden ayrılmayın. FANETİ TV

Very HappyVery HappyVery Happy

Aslan Cinsiyet:Bay Ejderha GizliBomonti kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
Dexter
Royal Üye
Royal Üye

france.gif
MesajTarih: Cum 02 Haz, 2006 22:32  Mesaj konusu:  Re: Faneti ne demek? Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Dexter Paşa'nın bir terkib-i bend'ini hatırladım..

Tetkik ile uslanmayanı etmeli takdir;

takdir ile uslanmayanın hakkı bilmektir..

Mesajları göster:      

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indiremezsiniz

Tüm saatler GMT +2 Saat

RSS Feed - RSS Feed 5
RSS Album Feed - Archive

Copyright Faneti.net 1997-2008 - powered by Feetloves.com
| Oriental Girl | AbsoluteFetish | Feetloves | Faneti | Fetish Chat |
| Tanışalım | BDSM Turkey | BDSM Chat | Fetish & BDSM Search Engine |
| Falaka | MasterDaPain | Sallenaz | Parox Zone | Bastinado Portal | Türkçe Blogs |